Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer’den Motosiklet Sürücülerine Uyarı

Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Güvenlik Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Vali Sezer, trafik kazaları konusuna değinerek, özellikle motosiklet sürücülerinden kask ve koruyucu kıyafetler konusunda özen göstermelerini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 18:21
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Vali Sezer’den Motosiklet Sürücülerine Uyarı

Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Güvenlik Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trafik konusunda açıklamalarda bulunan Vali Sezer, Edirne’de 2023 yılı Mayıs ayı ile 2024 yılı Mayıs ayına göre ölümlü trafik kazalarında bir düşüş yaşansa da istenilen seviyeye ulaşılamadığını belirtti.

Trafik kazalarının yoğun olduğu noktalarda kavşak, ışıklandırma ve işaretler konusunda detaylı çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Sezer; “Araç ve yolcu trafiğinin artışıyla beraber, trafik kazalarıyla ilgili de önemli tedbirleri almamız gerekiyor. Trafik kazalarının önlenmesi noktasında istediğimiz bir seviyeyi yakalayamamıştık. Geçen ayın Mayıs ayıyla, bu yılın Mayıs ayını kıyasladığımız zaman ölümlü trafik kazalarında ve yaralamalı trafik kazalarında önemli bir artış yok, fakat düşüş noktasında da bir düşüş yakalayamadık. Burada özellikle trafik kazalarının yoğun olduğu yerlerle ilgili tespitlerimizi yaptık. Kavşak iyileştirmesinden, trafik işaretlendirmelerine, ve ışıklandırmalar dahil olmak üzere Karayolları, Emniyet, Özel İdare, Belediyelerimiz çalışmalarını yapıyorlar. Eksik kalan çalışmalarımız var fakat onları da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Nisan ayına göre, Mayıs ayında toplam kaza sayımızda yüzde 8’lik bir azalma var. Özellikle motosikletli trafik kaza sayımızda bir artış söz konusu. Ölümlü kazalarımız da bu motosiklet kullanan sürücülerimizin karıştığı trafik kazaları oldu. Hepimizi derinden üzen kazalarla karşı karşıya kaldık. Özellikle buradan istirhamımız araç sürücülerimizin dikkat etmeleri. Özellikle de motosiklet kullananların kask takması ve koruyucu kıyafetler giymesi. Bunlar çok önemli. Uygulama sayısında da özellikle kontrollerimizi çok arttırdık. Geçen yıl aynı dönemde 36 bin araç kontrolü varken bu sene 67 bin aracın kontrolünü gerçekleştirdik. Bu geçen seneye göre yaklaşık 2 kat artış var. Trafik bizim önemli bir noktamız. Ortak bir şekilde alacağımız tedbirlerle bu kaza sayılarını düşüreceğiz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.