Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Sezer, Ankara’dan olumlu haberlerle döndü

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ankara ziyareti dönüşü açıklamalarda bulundu. Vali Sezer, 3 OSB için doğru başlangıçlar yapmak istediklerini bu konuda ter tahsisi müracaatlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 14:46
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Vali Sezer, Ankara’dan olumlu haberlerle döndü

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ankara ziyareti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’ya gidiş amacını, faaliyete geçirilen İpsala, Keşan ve Uzunköprü olmak üzere 3 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili doğru başlangıçlar yapmak amaçlı görüşmeler olduğunu söyledi.

Vali Sezer; “Ankara'ya gidiş amacımız malumunuz 3 Organize Sanayi Bölgesini faaliyete geçirmiş durumdayız, onunla ilgili olarak işlemler tamamlanmış durumda. Öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımıza, sonra Ankara Ticaret ve Sanayi Odası'na gittik. Daha sonra Sanayi Bakanlığımızda, Bakan Yardımcımız ve ilgili genel müdürlerimizle bir araya geldik. Buradaki temel amacımız şuydu; malumunuz Edirne'de sanayi olarak biraz geriden gidiyoruz. Burada bir takım başlangıçlar yapıldı ama doğru başlangıçlar yapmak istiyoruz. Daha öncede söylediğimiz gibi; yeşil sanayi dediğimiz çevreye atıklar bırakmayan, tarım ve turizm şehriyiz, bu duyarlılıklarımızla da entegre olacak şekilde sanayi kuruluşlarının ilimizde yer almasına yönelik çalışma yapalım dedik. Onunla ilgili olarak da Ankara Ticaret ve Sanayi Odası çok önemli kuruluşlarımızdan bir tanesi. Onlarla da bir takım protokol yapacağız. Bu vesileyle de Sincan'daki birinci Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret ettik. Bir taraftan sanayi kuralım derken, bir taraftan da bu sanayide çalışacak insanları bir akademi mahiyetiyle yetiştirelim, gençlerimiz hem bursla burada okusunlar ve çıktıktan sonra işleri garanti olsun diye Türkiye'de örnek okullar gibi, onların mentörlüğünde bunu da kuralım istiyoruz” dedi.

VALİ SEZER: “43 MÜRACAT VAR”

İlk tahsisi Perşembe günü (yarın) Tarım ve Kredi Genel Müdürlüğü'ne yapılacağını ve buraya çok büyük bir işletme kuracaklarını söyleyen Vali Yunus Sezer, “İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde ve art arda şu anda 43 müracaatımız var. Bu müracaatları değerlendiriyoruz. Buraya büyük firmaların gelmesini istiyoruz. Büyük firmalar gelirken de yanlarında ikame sanayi dediğimiz, yan sanayilerin de kurulmasını istiyoruz ki orada hem Uzunköprü hem İpsala hem de Keşan faydalansın. Bir taraftan esnafımız da, vatandaşımız da buradan faydalansın.  Bu çerçevede önemli faydalı görüşmeler yaptık. Keşan'daki Ticaret Odası ve Borsası, İpsala'daki arkadaşlarımız katıldılar. Dün gece de tamamlayıp döndük” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.