Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VALİ FAHRİ YÜCEL PARKI AÇILDI

Edirne’de Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Vali Fahri Yücel Parkı açılışı yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 13:59
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
VALİ FAHRİ YÜCEL PARKI AÇILDI

Edirne’de Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Vali Fahri Yücel İlk Okulu’nun karşına yapılan Vali Fahri Yücel Parkı’nın açılışı gerçekleşti. Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“HEPATİT B’DEN BİR KIZIMIZ ÖLDÜ”

Mahalle Muhtarı olmasındaki nedeni açıklayan Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı “Önünde bulunduğumuz okul Fahri Yücel İlköğretim Okulu. Bu okulu benim meclis üyeliğim zamanında o dönemde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Gürkan'dı. Yatırımları o bakıyordu. Bir yılda bu okulu mahallemize kazandırdı. Trakya Birlik Okulu'na giden öğrenciler burada ders görmeye başladılar. Şimdi de Trakya Birlik Okulu eskidi. Oranın öğrencileri burada ders görüyor geçici bir süre. Mahallemizde bu parkın bakıma ihtiyacı vardı. Sayın belediye başkanımıza söyledik. Valimize de söyledik hep beraber. Sayın belediye başkanımız yaptığı işi iş gibi yaptığını biliyoruz. Mahallemde yol yoktu yirmi yıl önce. Sular yoktu. Bir borudan 10 sokağa su gidiyordu. Sular kombileri çalıştırmıyordu. Yollarda adam akıllı kanalizasyon yoktu. 16 yaşında kızımız Hepatit B'den öldü. Ben onun için muhtar oldum bu mahalleye. O pislikten dolayı bir kızımız hepatit B oldu. Ve ben de muhtar oldum. Bu mahallenin sorunlarını çözeceğim dedim” dedi.

“GASİLHANEYİ TUVALET YAPACAĞIZ”

Lala Şahin Paşa Cami’nde bulunan gasilhaneyi tuvalet yapacaklarını belirten Tasmalı “Bu mahallede hizmeti geçen Sayın Belediye Başkanlarıma buradan teşekkür ediyorum. Etmek mecburiyetindeyim. Sayın Recep Gürkan'a da çok teşekkür ediyorum. Çok büyük yük altına girdi. Kanalizasyonu, yağmur suyunu, suyu şu anda da yolları ve kaldırımları yapıyor. Mahallemize çok büyük parklar kazandırdı. 15 Temmuz Parkı’nı biliyorsunuz. Gençlerimiz eline maliyeti oranında yiyeceğini, içeceğini alıp gece saat bire kadar, 12’ye kadar oturuyor öğrenciler. Büyük kar vermeden. Ve oradan gidiyorlar. Orada da bir ihtiyacımız var. Onu da sayın başkanıma söyledim. Mahalle halkına da söylüyorum. Bazı halkımız mağdur oluyor. Lala Şahin Paşa Camii'nde gasilhane var orayı da tuvalet yapacağız. O gençlerin ihtiyacı. Sayın Belediye Başkanımız giderecek. Bunu Vali'ye de söyledim. Belediye başkanıma da söyledim. Her önüne gelene de söyleyeceğim” ifadelerine yer verdi.

“MAHALLEMİZİN İLK OKULA İHTİYACI VAR”

Şükrüpaşa Mahallesi’nin ilkokula ihtiyacı olduğuna değinen Tasmalı “Buradan tekrar ediyorum. Mahallemizin okul ihtiyacı var, ilkokul. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Devletimiz yapar. Benim halkım eğer ismini yaşatmak istiyorsa yer hazır. Okul yeri. Burada hayırsever vatandaşlarımız Mehmet Ruşen Erkut okulunu yaptılar. Burada da yapmak isteyen varsa, derslik yaptırmak, okul yaptırmak isteyen varsa buyursun, arsası yerinde. Bunun için belediye başkanıma ayriyeten şunu söylüyorum. İnşallah ilerideki seçimde yine belediye başkanı olur” diye konuştu.

“TOPLAMDA 100 DÖNÜMLÜK PARK ALANI VAR”

Şükrüpaşa Mahallesi’nde 100 dönümlük park alanının olduğuna değinen Tasmalı şöyle konuştu: “Mahallemizde Kimyalar 133 dönüm yer var. 100 dönümü park, 33 dönümü sit alanı, tabya. Eğer burayı da göletten daha büyük şekilde Edirne halkına kazandırırsa burada mahallem Edirne halkı için çok teşekkür ediyorum. Yaptığını da adam gibi yaptığı için çok teşekkürler, saygılar sunuyorum.”  

“EDİRNE’DE 147 PARK YAPILDI”

Edirne’de park sayılarında artış olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Bugün de yine kıymetli valimizin ismini yaşatacak ve çocuklarımızın ders aralarında, hafta sonları, okul saatleri dışındaki zamanlarını konforlu, keyifli, o enerjilerini dışa atacak parkımızın açılışını da bugün yapıyoruz. Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Çok kısa sürede bitirdiler. 2014 yılında görevi devraldığımızda Edirne'mizde 45 olan park sayısı bugün bu parkla beraber Vali Fahri Yücel Parkı ile beraber 146’ya ulaştı. Yarın bir tane daha açacağız. Onunla 147 olacak. Böyle böyle devam ediyoruz” dedi.

“100 DÖNÜMLÜK ATATÜRK PARKI YAPACAĞIZ”

Edirne’ye 100 dönümlük kent parkı yapılacağını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “İrfan Muhtarım az önce bir şey söyledi. Şükrü Paşa Mahallesi'nde bir parka ihtiyaç var. Biz Karagöz Tabya tarafında yani buradan yukarıda 133 dönümlük bir alan ayırmıştık. Bunun bir kısmı sit alanı. Orada yapılaşma mümkün değil. Ama kalan 100 dönüme önümüzdeki dönem Edirne'nin ihtiyaçlarını karşılayacak 100 dönümlük, 100 bin metrekarelik büyük bir kent park yapacağız. Adını da Atatürk Kent Parkı koyacağız. Edirne’mize ve mahallemize şimdiden hayırlı olsun. Çocuklarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah burada gönüllerince zaman geçirecekler” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.