Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzunköprü’de Ocak Projesinin ÇED Süreci Başlatıldı

Uzunköprü’nün Sığırcılı köyü mevkiinde DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan ariyet ocağı işletmeciliği projesi için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 15:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Uzunköprü’de Ocak Projesinin ÇED Süreci Başlatıldı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Sığırcılı köyü mevkiinde, Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan hammadde üretim izin belgeli alanda ariyet ocağı işletmeciliği projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin Edirne Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı belirtildi. Duyuruda ayrıca projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

AÇIK OCAK İŞLETMECİLİĞİ YAPILACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; planlanan proje kapsamında maden ocağından alınacak malzemenin Edirne Meriç Sulaması ve muhtelif DSİ projeleri kapsamında kullanılması planlanıyor. Planlanan faaliyet için Edirne İl Özel İdaresi tarafından 6 Mayıs 2022 tarihli 6,00 hektar kapasiteli Ariyet Hammadde Üretim İzin Belgesi (HÜİB) alındığı belirtilen dosyada, faaliyet kapsamında açık ocak işletmeciliği yapılacak.

ÇEVRE DÜZENİ PLANINDA MERA ALANI

İş makineleri ile alınacak ariyet malzemesinin alanda depolanmadan göletlere gönderileceği açıklanan dosyaya göre, faaliyet alanının mülkiyetinin Parsel Sorgu Sistemi’nde “Mera ve Ocak Sahası” olarak göründüğüne yer verildi. Faaliyetin yapılacağı ÇED alanı ise Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı’nda “Mera Alanı” olarak görünüyor.

YILLIK 160 BİN TON MALZEME ÇIKARILMASI PLANLANIYOR

ÇED alanına en yakın yerleşim yerinin, 200 metre kuzeybatısında yer alan Saçlımüsellim köyüne ait evlerin olduğuna yer verilen dosyada, alanın 1050 metre güneydoğusunda Sığırcılı köyü, 350 metre batısında ise askeri alanın yer aldığı belirtildi. Faaliyet alanın 230 metre batısında ise Meriç Nehri bulunuyor. Proje kapsamında sahada açılması planlanan ocaktan yıllık 160 bin ton ariyet malzemesi çıkarılması planlanıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.