Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanından saç bakımı için tavsiyeler

Edirne’de kadın kuaför Gökay Özsoy, saç bakım ürünlerinin saçın ihtiyacına göre seçilmesi gerektiğini belirterek “Saç bakımı için kullandığımız 3 bakım çeşidi var. Biz bu bakımları saçın ihtiyacına göre seçiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 17:00
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Uzmanından saç bakımı için tavsiyeler

Günlük yaşantımızda saçlarımız, dış etkenlere maruz kalarak zamanla yıpranabilir ve cansızlaşabilir. Bu noktada saç bakımının önemi ortaya çıkar. Edirne’de kadın kuaförlüğü yapan Gökay Özsoy, Nem Bakımı, Keratin Bakım ve Brezilyan Bakım olan üç farklı bakım çeşidi hakkında bilgi verdi. Bu çeşitlerin, saç tipine, yapısal özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlendiğini belirten Özsoy, her müşteriye özel bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti.

Özsoy, saç bakımının sadece dış görünümü güzelleştirmekle kalmayıp aynı zamanda saç sağlığını da desteklediğini sözlerine ekledi. Doğru ürün seçiminin saçın ihtiyaçlarına uygun olması durumunda daha etkili sonuçlar elde edilebileceğini belirten Özsoy, müşterilerine kişiselleştirilmiş bakım hizmeti sunarak saç problemlerini çözme konusunda önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

“SAÇ BAKIMI HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR”

Bakım çeşitleri hakkında bilgi veren Özsoy şu ifadelere yer verdi; “Birincisi nem bakım uyguluyoruz. Üürnün saça iyi hapsolması için buhar makinesinde bekletiyoruz. Ortalama 15-20 dakika sürüyor. Saça nem yüklüyor ve pürüzsüzleştiriyor. İkinci olarak keratin bakım var. Aslında keratini tek bir ürün ve marka olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bir sürü farklı firmanın ürünü var ve bunların arasında da kalite farkı oluyor. Fiyatlar daha uygun olabilen keratinler var, markaya göre fiyatların daha yukarılara çıktığı keratinlerde var. Keratin saçın kaybettiği canlılığı geri veriyor, sakinleştiriyor, kabarmasını önlüyor. Özellikle saç açma işlemlerinde, yıpranan saçlarda keratin yükleyerek saçı daha pürüzsüz hale getiriyoruz. Üçüncü olarak da brezilyan dediğimiz bir ürün var. Brezilyanın amacı çok kalın telli yoğun ve gür olan saçları düzleştiriyor. Bazı müşterilerimiz saçını yıkadıktan sonra düz gibi dursun istiyor. Özellikle çalışan kadınlar sabah kalktığında saçına çok kolaylıkla şekil vermek istiyor. Brezilyan bunun için saça bakım yaparken aynı zamanda da saçı düzleme özelliği olan bir ürün. Ve yaklaşık olarak saçta 3 veya 4 ay etkisi oluyor. Müşteri saçını yıkadığında fön makinesi ile yönüne doğru kuruttuğunda saçı fönlü görüntüsü oluyor ve hayatını kolaylaştırıyor. Daha pratik ve kullanışlı oluyor.”

“FİYAT SKALASI BİN VE 3 BİN LİRA ARASINDA”

Özsoy, fiyatların saç uzunluğuna ve yoğunluğuna göre değişebildiğini belirterek; “Nem bakım bizde bin lira. Keratin bakım ortalama saç uzunluğuna ve yoğunluğuna göre değişiyor ama ortalama 2 bin lira, brezilyan ise 3 bin lira. Biz bu bakımları saçın ihtiyacına göre seçiyoruz. İnce yapılı bir saç ise nem bakım uyguluyoruz. Keratin uygulamıyoruz. Çünkü keratin daha yoğun bir ürün olduğu için saça ağır geliyor ve yapıştırıyor. Böyle bir durumda müşteri bunu tercih etmiyor. O yüzden bazı müşteriler keratinden korkarlar. Yanlış işlem uygulanması ve saça doğru ürün uygulanmadı için ağzı yanmıştır ve bundan dolayı korkar. Biz ince telli saçlarda nem bakım uygularız.  Daha yıpranmış, sarı kullanan açma işlemi yapılmış saçlarda, ombre tarzı renklendirmeler kullanan müşterileri daha uçlarında kurumalar olur bu yüzden keratini bu saçlarda kullanırız. Brezilyan ürününü de daha kalın telli zapt edilmesi zor olan saçlarda, müşterinin baş edemediği kabaran saçlarda kullanırız ki yıkadığında saçı tamamen sakinleştirip pürüzsüzleştirsin.  Üçü arasında böyle farklar var. Haliyle fiyat farkı da oluyor” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.