Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üstün; “Sağlık Bakanlığı’nı Göreve Davet Ediyorum”

CHP Edirne İl Genel Meclisi Sözcüsü ve Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Üstün, Uzunköprü Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde babasının kimliğinin yanında bulunmaması nedeniyle işlem yapılmadığını söyleyerek; “Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 15:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Üstün; “Sağlık Bakanlığı’nı Göreve Davet Ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Genel Meclisi Sözcüsü ve Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Üstün, bugün düzenlenen toplantıda söz alarak Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde ailesi ile karşı karşıya kaldığı bir konuyu gündeme getirdi.

Üstün, Ağustos ayında hastalığı bulunan babası ile birlikte Uzunköprü Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümüne gittiğini belirtirken; babasının kimliğinin yanında olmaması nedeniyle giriş işlemlerinin yapılmadığını söyledi. Olaya tepki gösteren Üstün, meclis kürsüsünden Sağlık Bakanlığı’na seslendi.

“KİMLİK OLMADAN ACİL SERVİSTE ÖLEBİLİRSİN”

Üstün, yaşadığı olayla ilgili yaptığı gündem dışı konuşmada; “22 Ağustos’ta saat 20.00 sıralarında Uzunköprü Devlet Hastanesi acil servisine gittim. Babam rahatsızdı. Dizinden aşağı ayaklarını fiili olarak hissetmiyor. Acil servise acil olarak giriş yaptığımızda babamın kimliği yanımızda olmadığı için hastane bize işlem yapmadı. Kimlik zorunluluğu getirildi. Babamın doğum tarihini, T.C. kimlik numarasını, anne ve baba adını söylememe rağmen yine işlem yapılmadı. Yasa koyucular, neye istinaden böyle bir yasa koymuşlar? İl Sağlık Müdürünü aradım, ‘Böyle bir yasa var’ dediler. Kimlik olmadan acil serviste ölebilirsin. Olağandışı bir şey gelişmiş ki biz acil servise gitmişiz. Daha sonra kimliğinin ekran görüntüsünü attırdık da öyle halledildi. Bir insan acil servise gidiyorsa gezmeye gitmiyordur. Acil servise gitme sebebimiz olağandışı bir şey geliştiği içindir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.