Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversiteliler Coşkuyla Mezun Oldu

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 17:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Üniversiteliler Coşkuyla Mezun Oldu

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Aydoğdu, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Trakya Üniversitesi tanıtım filmi de gösterildi.

İKİ BÖLÜM BİRİNCİSİ

Gerçekleştirilen törende aynı puana sahip 2 öğrenci fakülte birincisi oldu. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü birincilikle bitiren örgün öğretim öğrencisi Kardelen Çelebi ve Uluslararası İlişkiler İkinci Öğretim Bölümünü birincilikle bitiren Sinem Veli konuşma yaptı.

“MEZUNİYETİMİ AİLEME ARMAĞAN EDİYORUM”

İlk konuşmayı yapan Kardelen Çelebi, “Zorlu bir süreçle başladığımız üniversite hayatımızı dört yılın sonunda nice emekler neticesinde bitiriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerle birlikte burada bulunduğumuz için ayrıca onurlu ve gururluyuz. Bu süreç boyunca gerek mesleki bilgilerini gerek hayat tecrübelerini bizlere aktaran saygı değer hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca yaşadığım her zorlukta ve güzel anımda yanımda olan aileme bütün emekleri için teşekkür ederek mezuniyetimi onlara armağan etmek istiyorum” dedi.

VELİ’DE MEZUNİYETİNİ AİLESİNE HEDİYE ETTİ

Bir diğer fakülte birincisi Sinem Veli, “Kıymetli hocalarım. Bize öğrettiğiniz teorik ve pratik bilgiler verdiğiniz destek ve emek için kendim ve arkadaşlarım adına size çok teşekkür ediyorum. Biz sizden aldığımız meşaleyi daha ileriye taşıyacak Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak bize gösterdiği çağdaş medeniyetler hedefine durmadan yürümeye devam edeceğiz. Değerli ailelerimiz, siz bu başarının en büyük mimarı sizin gönülden desteğiniz, emeğiniz ve inancınız olmasa biz bugünleri göremezdik. Ben de bu başarımı her zaman yanımda olan canımı aileme armağan ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“BAŞARISIZLIKTAN KORMAYIN”

Öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileyen Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, “Burada 4 yıllık bulunduğunuz eğitim ve öğretim sürecini tamamlamış bulunuyorsunuz. Dolayısıyla Edirne'deki ve Trakya Üniversitesi'ndeki misafirlik sürecimiz tamamlanmış oluyor. Artık bu süreçte bundan sonrasında gerçek hayata başlayacaksınız. Gerçek hayatın şokuyla karşı karşıya kalacaksınız Tabii önemli olan buradaki öğrendiklerinizi gerçek yaşamda teori ve pratiğin örtüştürülmesinde ne kadar başarılı olursanız çalışma hayatlarında o kadar başarılı olacaksınız. Öğrenciler okulu bitirdiklerinde ben hiçbir şey bilmiyorum. Ben ne olacağım endişeleri vardır. Aslında korkmanıza gerek yok. Hayatın gerçekleri de bir şekilde karşı karşıya kalacaksınız. Bu bazen çabuk olur. Öyle bir hayat içerisinde bazen de mecburiyet sonrasında gerçekleşir.  Başarısızlıktan da korkmayın. Başarının peşinden koşmak birlikte başarısızlıktan korkmayın. Çünkü insanlar deneyerek gerçekleri o şekilde öğrenirler. Yenilgilerden korkmayın. Bir şekilde başarılı olabileceksiniz” şeklinde konuştu.

“HER 550 KİŞİDEN BİRİ TRAKYA ÜNİVERSİTELİ”

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Aydoğdu, “Üniversitemiz Türkiye’de kurulan üniversiteler arasında 30 ‘uncu sırada bulunan çok köklü bir üniversite. Bugüne kadar 160 bin mezun vermiş durumda. Küçük bir hesap yapacak olursak her 550 kişiden birisi Trakya Üniversitesi mezunu. Bu kadar büyük bir aileyiz. Mezun olan öğrencilerimiz de kendilerinin ne kadar özel olduklarını hissetsinler” dedi.

KEPLER HAVADA

Törende Akademisyenler ve öğrenciler tek tek sahneye davet edildi. Akademisyenler, mezun olan öğrencileri tek tek tebrik ederek, mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Tören, öğrencilerin ant içmesi ile devam ederken; andın sonunda mezunlar keplerini havaya attılar.

“TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLDİK”

Öğrenci velileri adına konuşan Ömer Yalçındağ, “Biz de aileler adına bir teşekkürü borç bilelim dedik. Gece, gündüz demeden bu çocukları ilmek ilmek işleyen, hayata hazırlayan siz hocalarımıza bir teşekkürü de bir borç bilelim dedik. Bu aileler adına boş kalmasın sizler bizler adına bu kadar bir şey yaptınız. Bir sürü çocuğumuz mezun oldu. Bu çocuklar hayatta başarılı olmasına ve sizlerin de bu kadar bu takdirlerle, çabalarına son derece teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

 

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.