Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite öğrencileri Gazze'yi unutmadı

Edirne İl Müftülüğü manevi danışmanlarından Gonca Çelik'in rehberliğindeki üniversite öğrencileri, Gazze'de zulme maruz kalan Müslümanlar için 9 bin TL bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
Üniversite öğrencileri Gazze'yi unutmadı

Edirne İl Müftülüğü manevi danışmanlarından Gonca Çelik'in rehberliğindeki üniversite öğrencileri, Gazze'de zulme maruz kalan Müslümanları unutmadı.

Öğrenciler aralarında topladıkları 9 bin TL'lik tutarı bölgeye gönderilmek üzere Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu'na teslim etti. Yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını belirten öğrenciler, bundan sonraki süreçte de Gazze için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

BAŞOĞLU; "GAZZE VE KUDÜS KALBİMİZDE BİR YARADIR"

Öğrencilerin bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Edirne İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu ise şunları söyledi; “İlk kıblemiz, Efendimizin ve ecdadımızın yadigarı Gazze ve Kudüs bugün kalbimizde bir yaradır. Bu yara dünyadaki hangi müslümanın canını acıtmaz? Her gün bebekler, kadınlar, savunmasız insanlar canice öldürülürken biz nasıl bu katliama kayıtsız kalabiliriz? Gençlerimizin bu duyarlılığı bu açıdan beni çok memnun ediyor. Yalnızca gençlerimiz değil, 4-6 yaş Kur'an kurslarımızdaki yavrularımız, cami cemaatimiz ve her kesimden vatandaşımız bugün Gazze için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Allah bu çabaları Gazze'nin kurtuluşuna vesile eylesin." Öğrencilerin bağışları, bölgeye gönderilmek üzere makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi'ne teslim edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.