Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite Hayaline Yıllar Sonra Kavuştu

Trakya Üniversitesi Resim Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 50 yaşındaki Sema Göy, kendisini 17 yaşında hissettiğini belirterek başladığı üniversite hayatında, huzur dolu anlar yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 09:45
Kaynak: ŞENER URFA
Üniversite Hayaline Yıllar Sonra Kavuştu

Edirne'de yaşayan Sema Göy, yıllardır ertelediği hayaline kavuşmak için önce YKS'ye ardından da iki aşamalı yetenek sınavına girdi. Eşinin ve oğlunun desteğiyle her iki sınavı başarıyla tamamlayan Göy, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nde eğitim - öğretim görmeye başladı.

Trakya Üniversitesi'nin Karaağaç Mahallesi'nde bulunan okulundaki derslere giren Göy, yaşça kendinden küçük bölüm arkadaşlarıyla kısa sürede dostluklar biriktirdi. Birlikte eğlenceli vakit geçiren öğrenciler, Karaağaç'taki kafeteryalarda bir araya gelerek, resim çizimleri yapıyor. Sema Göy'ün öğrenci olduğunu öğrenenler hem şaşırıyor hem de umutlarını yeşertiyor.

"YAŞIM 50 OLABİLİR AMA KENDİMİ 17 YAŞINDA HİSSEDİYORUM"

Ertelenmiş hayaline bu sene kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Trakya Üniversitesi Resim Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 50 yaşındaki Sema Göy, "Oğlumun ısrarıyla sınava girdim. YKS sınavından geçtikten sonra iki aşamalı yetenek sınavına geçip okulda öğrenci olmaya hak kazandım. Bedenim 50 yaşında ama ruhum 17 yaşında olarak tasvir ediyorum. Derslere girmek çok zevkli çok eğlenceli. Öğrencilere ayak uydurmaya çalışıyorum. Heyecanlıyım, öğrenmekten zevk alıyorum. Okumak hoşuma gidiyor. Aslında sınavı kazanıp okula girdiğimde en büyük endişem okuldaki yaşı küçük olanlara ayak uydurabilmekti. Fakat onlarda bana ben de onlara çok güzel adapte olduk." açıklamasında bulundu.

"ÖĞRENCİ OLDUĞUMU ÖĞRENENLER ŞAŞIRIYOR"

En büyük destekçisinin eşi ve oğlu olduğunu ifade eden Sema Göy, "Arkadaşlarım destek oluyor. Eşim ve oğlum çok büyük destek oluyorlar. Çevreye örnek olduğumu düşünüyorum. Çünkü ben aynı zamanda bir işverenim, işyerime gelip de üniversite okuduğumu duyan öğrenciler veya KPSS’den artık benden olmaz diyenler oluyor. Beni görünce hem şaşırıyorlar hem seviniyorlar hem de umutlanıyorlar. Gençlere tavsiyem; okumak çok güzel bir şey, okusunlar benden geçti, geç oldu artık demeden okumaya devam etsinler" dedi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.