Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ün: “Her Yurttaşımız Hakkını Alana Kadar Işıklarımızı Yakalım”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün asgari ücrete zam yapılmamasına karşı Genel Başkan Özgür Özel’in her akşam saat 21’de ışıkların açılıp kapatılarak eylem yapılması çağrısına tüm hemşehrilerinden katılım beklediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
Ün: “Her Yurttaşımız Hakkını Alana Kadar Işıklarımızı Yakalım”

AKP’nin sembolünün ampul değil karadelik olması gerektiğini, ülkenin bütün kaynaklarını içine çekerek bitirdiğini, emekliyi, çiftçiyi, çalışanı yokluğa, yoksulluğa hatta açlığa mahkûm ettiğini belirten CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün açıklamasında şunları söyledi:

“AKP 22 yılın sonunda insanlarımızdan açlığa razı olmasını istiyor. Ancak iş kendilerine gelince şatafatlarından vazgeçmiyor, yandaşları daha da semirsin diye vatandaşın açlık sınırının da altında ölmesini istiyor. CHP olarak bu düzene razı olmayacak, bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye halkının yüzde 80’i açlık sınırının altında maaşlarla yaşayacak bir ülke değildir. Ülkemiz zengin kaynaklara sahiptir ve bu kaynaklar halkımız için kullanılmalıdır.

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in her akşam ışıkları açıp kapatma çağrısına vatandaşlarımızın tamamından katılım bekliyoruz. Bu mücadele sadece CHP’lilerin mücadelesi değildir. Kısa çöpüm uzun çöpten hakkını alması, her insanımızın insani şartlarda yaşaması mücadelesidir. Emeklilerimizin sadaka gibi aylıklarla açlık çekerek yaşamaması mücadelesidir. Toplumu yoksullukta eşitleyip saraylarda ejder meyveleri tüketenleri gönderme mücadelesidir.

İşçiler için, emekliler için, işsizler için, çiftiler için kısaca ülkemizde emeğiyle geçinen emeğinin karşılığını alamayan herkes için CHP var ve Genel Başkanımızın yaptığı çağrıyı yükselterek sürdürecek, bu zam zülüm iktidarını yollayacağız. Ne diyordu Ahmet Arif “Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip…Nerede olursan ol, İçerde, dışarda, derste, sırada, Yürü üstüne üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatçının, hayının…” ve sonra ekliyordu “Gör, nasıl yeniden yaratılırım, Namuslu, genç ellerinle. Kızlarım, Oğullarım var gelecekte, Her biri vazgeçilmez cihan parçası. Kaç bin yıllık hasretimin koncası, Gözlerinden, Gözlerinden öperim, Bir umudum sende, Anlıyor musun?”

Bizim de umudumuz halkımızdadır. Gerekirse dünya tersine dönecek, ayaklar baş olacak ama bu saltanat bitecek, zam zülüm iktidarı AKP ve ortağı gidecektir. AKP karadeliğini söndürene, her yurttaşımız hakkını alana kadar ışıklarımızı yakalım.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.