Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ün: "Ekonomik Kriz Öğrencileri ve Ailelerini Derinden Etkiliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Milli Eğitim Bakanı'na Edirne'deki eğitimin durumunu sordu ve Türkiye genelindeki eğitim sisteminin her geçen yıl daha da kötüye gittiğine dikkat çekti. Ün, "AKP’nin dindar ve kindar nesil yetiştirme projesi, eğitimsiz bir nesil yetiştirmeye evrildi" diyerek, mevcut eğitim politikalarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
Ün: "Ekonomik Kriz Öğrencileri ve Ailelerini Derinden Etkiliyor"

Ün, Edirne'de eğitimin iyi bir durumda olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Eğitimde bütün yük öğretmenlerimizin omuzlarına bırakılmış durumda. Öğretmenler, düşük ücretler, mobbing seviyesindeki baskılar ve güvencesiz çalışma koşullarına rağmen fedakârca öğrencilerine bir şeyler verebilmek için çaba gösteriyor. Tek amaçları, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e layık öğrenciler yetiştirmek olan bu öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır."

AKP hükümetinin eğitimi dinselleştirme çabalarını eleştiren Ün, "Eğitimde attıkları adımlar Afganistan modeline benzemektedir. Denedikleri modeller toplumda karşılık bulmadığı için sürekli Milli Eğitim Bakanı değiştiriyorlar. Liyakat yerine AKP ideolojisine sadakat esas alınıyor. Öğretmen alımlarından yönetici atamalarına kadar her yerde mülakat sistemini uyguluyorlar" dedi.

Ün, yaşanan ekonomik krizin öğrenciler ve aileler üzerindeki derin etkilerine de değinerek, "Çocuklarımız okula aç gitmekte ve yetersiz beslenmektedir. Türkiye genelinde örgün eğitimden kopan çocuk ve gençlerin sayısı artıyor. Milli Eğitim’in niteliği düştükçe gelecek kuşaklar adına endişelerimiz artıyor. Edirne’de ise ciddi derslik ve okul ihtiyacı bulunan birçok yer var" ifadelerini kullandı.

Eğitim sistemindeki sorunların derin olduğunu ancak çözümün mümkün olduğunu belirten Ediz Ün, CHP olarak iktidara geldiklerinde yapacaklarını şu sözlerle açıkladı: "İlk olarak köy okullarını tekrar açacağız. Öğrencilerimize okullarda sıcak yemek sağlayacağız ve her çocuğun kendi istediği alanda gelişmesine olanak tanıyacağız. Her çocuğumuz geleceğimiz için değerlidir; tarikatlara kaptırılacak, kaybedilecek bir tek çocuğumuz yoktur."

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.