Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ün: “CHP, Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisidir”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak partinin tarihî önemine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
Ün: “CHP, Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisidir”

Ün, CHP'nin Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyet'in kurucu partisi olduğunu belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetimizle beraber 'iki büyük eserimden biri' dediği partidir. CHP, imzayla, icazetle masa başında kurulmuş bir parti değil, zor günlerde ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkanların partisidir. Bunun için CHP’nin genlerinde korku, yılgınlık, umutsuzluk yoktur. Mücadele ve kazanma azmi vardır.” ifadelerini kullandı.

CHP’nin 101. yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını dile getiren Ün, bu köklü geçmişin sadece bir siyasi hareketin değil, aynı zamanda bir milletin bağımsızlık, özgürlük ve çağdaşlaşma yolunda attığı adımların tarihi olduğunu belirtti. Ün, “Cumhuriyetimizi kuran, demokrasimizi güçlendiren ve halkımızın çağdaş dünyada hak ettiği yeri alması için mücadele eden CHP, ilk günkü azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir.” dedi.

Ün, CHP'nin yakın dönemde gerçekleştirdiği "İkinci Yüzyılda Değişim Kurultayı" başlıklı 20. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na da değinerek, “Bir yüzyılı aşan geçmişimizle Türkiye’nin en demokratik ve çağdaş partisiyiz. Tüzüğümüzle, programımızla Türkiye’yi yönetebilecek ve yarına taşıyacak tek partiyiz.” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkesine bağlı kalarak ülkeyi aydınlık yarınlara taşımak için çalışacaklarını vurgulayan Ediz Ün, tüm yurttaşları Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya davet etti. Ün, sözlerini, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere, partimize emeği geçen tüm kahramanları saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin geleceği için yürüttüğü mücadelede her bir vatandaşımızı yanımızda görmekten büyük onur duyacağımızı ifade ediyorum.” diyerek tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.