Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umurbey Mahallesi Seçime Hazır

Edirne’de 31 Mart yerel seçimlerinde sayım sırasında temizlik görevlisinin bir sandıktaki oyları çöpe atması sonucu, İl Seçim Kurulu Edirne’nin Umurbey Mahallesi’nde muhtarlık seçimlerini yenileme kararı almıştı. 2 Haziran’da gerçekleşecek seçimler için mahalleye seçmek kağıtları geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 15:52
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Umurbey Mahallesi Seçime Hazır

Edirne’nin Umurbey Mahallesinde, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası, son sandık sayılırken bir temizlik görevlisi muhtarlık oylarını çöpe attı. Oyların çöpe atılması sonucu İl Seçim Kurulu mahalledeki muhtarlık seçimlerinin yenilenmesine ve yeni seçimin 2 Haziran tarihinde yapılmasına karar verdi. Seçim tarihinin de yaklaşmasıyla mahalleye seçmen kağıtları geldi. Seçmen kağıtlarını mahallede oy kullanacak olanlara dağıtmaya başlayan mevcut muhtar Turhan Özgünden, “31 Mart’ta yapılan muhtarlık seçimlerinde son sandıkta yaşanan bir kargaşadan dolayı seçimlerimiz 2 Haziran’a ertelenmişti. Seçmen kağıtlarımız geldi, 2 Haziran’da tekrar seçime gidiyoruz. Mahallemizde bin 750 seçmen oy kullanacak. Bu sefer katılımın az olacağını düşünüyoruz. Şu an için görünen tek adayım. Diğer adayların girip girmeyeceğini bilmiyorum. Daha önce 6 aday vardı. Onlar tekrar girecek mi girmeyecek mi? bilmiyorum” dedi.

“MAHALLELİ BANA HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYOR”

Seçimlerin ertelenmesinden dolayı mahalle halkında, haksızlık yapıldığı görüşünün hakim olduğunu söyleyen Özgünden; “Son sandığa gelmiştik, son sandıkta oyların karışması sonucu seçim iptal olmuştu. Mahallelimiz bana haksızlık yapıldığı görüşünde. 152 oy farkı vardı, ne gerek vardı seçimin yenilenmesine diyorlar ama İl Seçim Kurulu böyle bir karar aldı” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.