Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umurbey’de Mazbata Sevinci

Edirne’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Umurbey Mahalle Muhtarlığı seçimini kazanan mevcut muhtar Turhan Özgünden, bugün Edirne Adalet Sarayı’na gelerek mazbatasını teslim aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 11:23
Kaynak: HİLAL PEKER
Umurbey’de Mazbata Sevinci

Edirne'de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandıktan çıkan ve sayılmayan muhtarlık oy pusulalarının temizlik görevlisi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldığı iddiasıyla İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın ardından iptal edilen Umurbey Mahallesi muhtarlık seçimi geçtiğimiz Pazar günü tekrarlanmıştı. 6 sandıkta gerçekleştirilen oy sayımının ardından Umurbey Mahalle Muhtarlığına yeniden Turhan Özgünden seçilmiş ve 326 seçmenin oyunu alarak tekrar güven tazelemişti.

Özgünden ve azaları, bugün Edirne Adalet Sarayına gelerek, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek’ten mazbatasını aldı. Özgünden, halkın güvenini bir kez daha kazandıklarını belirterek “Şimdi görev zamanı” dedi.

“YİNE BİRİNCİ OLARAK ÇIKTIK”

Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Özgünden; “31 Mart yerel seçimlerinde ertelenen muhtarlık seçimimizi geçtiğimiz Pazar günü tamamladık. Yine birinci olarak çıktık. Şu an mazbatamızı teslim almaya geldik. Görevimize başlayacağız. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Henüz savcılıktan gelen bir haber yok ama kendilerinin ceza alacağını düşünüyoruz. 2 Haziran Pazar günü gerçekleşen seçimde üçte bir katılım oldu. 326 oy olarak halkın güvenini bir kere daha kazandık. Şimdi görev zamanı” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.