Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UMFED, Edirne’de faaliyete başladı

Edirne’de Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Ahmet Arda, basın mensupları ile bir araya gelerek yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 13:22
Kaynak: MERT ERİŞKİN
UMFED, Edirne’de faaliyete başladı

Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu (UMFED) Edirne İl Temsilcisi Ahmet Arda, basın mensupları ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Açıklamaya UMFED yönetim kurulu üyeleri Ahmet Arda, Aslan Kıyunat, Taner Alkan, Mehmet Ali İpek, Okan Mercan, Zuhal Aytar, Mübeccel Battal, Vedat Topçu, Muharrem Tilan, Âdem Baş, Mustafa Oral, Necdet Arda, Arif Tuna, Ali Dündar, Şerafettin Kula, Sunday Tuna, Şerafettin Baş, Emine Tilan ve Müzeyyen Tokat Arda katıldı.

Arda, Edirne İl Temsilciliğine 02.01.2024 tarihinde atandığını ve yönetim kurulunu seçerek faaliyetlere başladıklarını söyledi. Arda, bağımlılıkla mücadelenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. UMFED’in en az bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktığını belirten Arda, “Bir kişiyi kurtarmak insanlığı kurtarmak demektir. Amacımız halka hizmet hakka hizmettir” dedi.

“MÜCADELE ETMEYE MECBURUZ”

Federasyon hakkında bilgi veren Arda, “Genel Merkezi Afyon Karahisar’da olan ve Genel Başkanlığını Yusuf Budak’ın yaptığı UMFED Uyuşturucu ile Mücadele Federasyonu Edirne İI Temsilcisi olarak 02.01.2024 tarihinde atandım. Bu süreçte yönetim kurulunu oluşturma çalışmalarımızı yaparken de dernekler masasına müracaatımızı yaparak resmen faaliyetlere başladık. Bağımlılıkla mücadele toplumsal bir sorumluluktur. Mücadelemizde en güçlü silahımız bilinçlenme ve eğitimdir. Toplum olarak uyuşturucunun gerçek yüzüyle yüzleşmeli, gençlerimize, ailelere ve eğitim kurumlarına bu konuda destek olmalıyız. Ön yargılardan arınarak bağımlılığın arkasında ki gerçekleri anlatmak sorunun çözümüne giden yolda bir adım atmaktır. Bağımlılıkla mücadele tek başına yapılacak bir şey değildir. Aileler, dostlar, komşular bir araya gelerek destek ağları oluşturmalı, bağımlılıkla mücadele eden bireylere yardım eli uzatılmalıdır. Empati ve anlayış bu zorlu süreçte önemli bir etkendir, unutulmamalı ki eğer komşunun çocuğu uyuşturucuya bulaştıysa senin çocuğunun garantisi yoktur onun için hep birlikte mücadele etmeye mecburuz. Bu doğrultuda federasyon faaliyetlerimizi daha sağlıktı ve etkin bir şekilde yürütebilmemiz için valilik, belediye, emniyet müdürlüğü siz basın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının da görüş ve tavsiyelerine ihtiyacımız olacaktır” dedi.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Madde bağımlığı ile mücadelenin zor bir süreç olduğunu belirten Arda, “Tüm dünyanın her yerinde kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığı konusunda biz UMFED ailesi olarak çıktığımızın bu yolun çok zor ve çetin olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Çocuklarımızı madde bağımlılığına kaptırmamak için gece gündüz çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz yola çıktığımızda en azından bir kişiyi kurtarmayı hedefleyerek yola çıktık. Bir kişiyi kurtarmak insanlığı kurtarmak demektir. Amacımız halka hizmet hakka hizmettir” diye konuştu.

“KULLANIM YAŞI DÜŞTÜ”

Uyuşturucu maddeye ulaşımın teknoloji ile kolaylaştığını vurgulayan Arda, “Madde bağımlılığının azaltılması ve madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi için sosyal çalışmalar yapmaktır. Farkındalık yaparak eğiterek öğreterek aileleri bilinçlendirerek halkın içinde lokomotif görevi üstlenmektir. Özellikle son 10 yıl içerisinde gelişen teknoloji ile bu maddelerin gerek internet aracılığıyla ile gerek sosyal medyayla ulaşımı kolaylaşmakla kalmamış kullanım yaşını da düşürmüştür. Yeni nesle temiz ve sağlıklı bir gelecek sunabilmek işin UMFED ailesinin var gücü ile çalışması ve teşkilatlanarak toplumumuzun her bireyine ulaşarak bağımlılık döngüsünü bitirmektir” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.