Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulus’ta Açığı Gurbetçiler Kapatıyor

Cuma günleri Edirne’de kurulan Ulus Pazarı’nda gurbetçi sezonunun başlamasıyla Bulgar müşteri sayısı hayli azalmıştı. Azalan Bulgar müşterilerin yerini Edirne’ye uğrayan gurbetçiler doldurmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 18:06
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ulus’ta Açığı Gurbetçiler Kapatıyor

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’na yerli müşterilerin olduğu gibi Bulgarların da ilgisi hayli yoğun oluyordu. Gurbetçilerin yurda giriş yaptığı Temmuz ve Ağustos aylarında Bulgar ziyaretçilerin sayısında azalma dikkat çekiyordu. Bu durumdan esnafın hayli etkilendiğini belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, son bir iki haftadır bu boşluğu gurbetçilerin doldurmaya başladığını söyledi.

Özellikle bugün şehre uğrayan gurbetçilerin Ulus Pazarı’na ilgisinden esnafın son derece memnun kaldığını belirten Atkoşan; “Tatil sezonu olması dolayısı ile özellikle Bulgar müşteriler bakımından eksilme ile karşı karşıyayız.  Tatil sezonun sona ermesi ve okulların açılacağı 9’uncu ayın ikinci haftasından sonra toparlanacağını düşünüyoruz. Pazarımızda  onların yerini bir nebze de olsa Avrupa’da çalışan vatandaşlarımız dolduruyor. Yurda girişte pazarımıza uğramaları açığı kapatıyor. Avrupa’dan Türkiye’ye gelen vatandaşlarımız da ülkeye girişte mutlaka pazarımıza uğramadan geçmiyor. Bu durumda bu sezon boşluğunda dengeleri sağlıyor diyebiliriz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.