Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulus Pazarı Tekrar Eski Yoğunluğunda

Yaz döneminin gelmesiyle, gurbetçilerin gümrük kapılarında uzun kuyruklar oluşturması sonucu Ulus Pazarı’na gelen Bulgarların sayılarında azalma yaşanmıştı. Bugün pazara ilgi hayli yoğundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 15:36
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ulus Pazarı Tekrar Eski Yoğunluğunda

Yaz döneminde gurbetçilerin yurda girişlerinde gümrük kapılarında oluşan uzun kuyruklar sebebiyle Edirne’yi ziyaret eden Bulgarların sayısı hayli azalmıştı. Özellikle Ulus Pazarı, alışılagelmiş yoğunluktan hayli uzaktı. Bugün kurulan Ulus Pazarı’nda, eski günlerini aratmayacak bir yoğunluk vardı. Hayli kalabalık olan pazarda gurbetçilerin dönüşe başlamasının ve havaların bir nebze de olsa serinlemeye başlamasının etkili olduğunu belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan; “Pazarda hareketliliğin sebebi sıcakların bugün itibari ile biraz daha düşmüş olmasından kaynaklı. Havaların serinlemesi ile birlikte Bulgar müşterilerimizin daha yoğun bir şekilde geleceğini zaten öngörüyorduk. Şu an ki durumda öngörümüzün doğruluğunu ispat eder noktada. Sabahın erken saatlerinden itibaren Bulgar müşterilerimiz pazarımızı ziyarete geldiler. Sanıyorum 9’uncu ay ile birlikte havaların biraz daha serinlemesi ile Ulus Pazarı yine eski yoğun ve hareketli günlerine kavuşacaktır” dedi. 


“FİYATLARIMIZ GEÇEN YILLA AYNI SEVİYEDE”
Ürünlerin fiyatlarının hemen hemen geçen yılla aynı seviyede olduğunu söyleyen Atkoşan; “Bu yıl Ulus Pazarı gerçekten fiyat istikrarını devam ettirdi. Fiyatlarımız her zaman uygun. Aşırı sıcakların hafiflemesi ile birlikte hem yerli hem de Bulgar müşterimizin pazarımıza olan ilgisi artmış durumda. Aşırı sıcaklardan dolayı Edirneli misafirlerimiz de saat 16.00-17.00 sonrasında gelebiliyorlardı. Havanın serin olması ile birlikte bu hafta yerli müşterilerimizin de pazara olan ilgisi aktif” diye konuştu. 


“YAKLAŞIK 2 AYDIR HIRSIZLIK YOK”
Polis ekiplerinin dönem dönem devriyelerini atmasından dolayı daha önce yaşanan hırsızlık olaylarının yaklaşık 2 aydır yaşanmadığını söyleyen Barış Atkoşan; “Emniyet Müdürümüze buradan çok çok teşekkür ediyoruz. Kendisi ile bu konuyu görüştüğümüzde olumlu olarak ekipler görevlendirildi. yaklaşık 2 ay gibi bir süredir hırsızlık vakası olmadan pazarımızı gerçekleştiriyoruz. Pazarımız daha güvenli hale geldi. Polis ekiplerimizin sık sık devriye atmasını arzu ediyoruz. Çünkü kendileri ciddi bir caydırıcı güç. Bu şekilde devam ettiği sürece müşterilerimizin daha güvenli ortamda alışverişini yapacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.