Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulus Pazarı’nda yine kanalizasyon sorunu

Ulus Pazarı’nda geçtiğimiz hafta kanalizasyon taşması sorunu yaşanmıştı. Yaşanan soruna Edirne Belediyesi ekipleri hafta içinde müdahale etse de bugün tekrar aynı sorun yaşandı. Sorununun hızlı tren çalışmaları dolayısıyla bacanın toprak altında kalmasından kaynaklandığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 17:07
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ulus Pazarı’nda yine kanalizasyon sorunu

Geçtiğimiz hafta, Ulus Pazarı’nda kanalizasyon hattında taşma meydana gelmiş ve etrafa kötü kokular yayılmıştı. Hafta içerisinde Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürlüğü ekipleri soruna müdahale ederek kanaldı temizlediler. Ancak bugün Pazar kurulduğunda tekrar taşma meydana geldi ve Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi ekipleri tuvaletlerde vanayı kapatarak taşmayı durdurdular.

Bugün Pazar kurulduğu için Su Kanal Müdürlüğü’nün müdahale edemediğini, Salı ve Çarşamba günü ekiplerin çalışma yaparak kesin çözüme kavuşturacaklarını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan; “Kanalla ilgili Su Kanal Müdürlüğümüz geçen Salı günü bir çalışma yaptı. Oradaki müdahalelerini yaptılar ve herhangi bir sorun görünmüyordu. Ama bugün yine aynı sıkıntı hasıl oldu. Su Kanal Müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmede Salı ve Çarşamba günü detaylı bir kanal temizliği yapılacağını söyledi. Sorun neredeyse tespit edilecek ve nihai çözüme ulaşılacak. Bugünkü sorunu çözebilmek adına tuvaletlerdeki suyu tamamen kestik. Hızlı tren çalışması dolayısıyla yolun kapatılması sonucu asıl kanallara müdahale edilen, baca diye tabir edilen nokta toprak altında kaldı. Dolayısıyla oradan bir müdahale yapılamadığı için bu sorunla karşılaştık. Salı ve Çarşamba günü su kanal müdürlüğümüzün çalışmasıyla nihai çözüme kavuşacağız” dedi.

“BULGAR MÜŞTERİDE YÜZDE 50 AZALMA VAR”

Bu hafta Ulus Pazarı’na gelen Bulgar müşterilerde yüzde 50 oranında bir azalma olduğunu, bunun sebebinin de hızlı tren hattı dolayısıyla Kapıkule Edirne bağlantısının, otoban istikametinden sağlanmasından kaynaklı olduğunu söyleyen Atkoşan; “Hızlı tren hattının köprü çalışması yapılıyor. Oradaki yolu, mecburi olarak TEM Otoyolu’na verilmesinden dolayı oraya yönlendirilen Bulgar vatandaşlar sanırım kente girmiyorlar. Bugün Bulgar turist noktasında yüzde 50 oranında azalma görüyoruz. Fakat bunun yanında yerli müşterilerimizin fiyatların da uygun olmasından sebep, pazara ilgisi yoğun. Özellikle yazlık ürünlerde geçen seneye göre bir artış olmazken, aradaki enflasyon farkını düşündüğümüz zaman bu sene pazarımızda son derece uygun fiyatlara ürünler var” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.