Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulus Pazarı Esnafı “Hırsızlardan Bıktık”

Edirne’de Ulus Pazarı esnafı, her hafta yaşadıkları hırsızlık olaylarından şikâyetçi. Pazar esnafı Hakan Balcı, bugün de hem kendi tezgâhından, hem de diğer esnafların tezgâhlarından hırsızlık yapıldığını belirterek; “Bıktık artık” dedi. Balcı, konuyla ilgili yetkililere seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:48
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Ulus Pazarı Esnafı “Hırsızlardan Bıktık”

Edirne’de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı’nda esnaf, hırsızlık olaylarından şikâyetçi. Esnaf, özellikle pazarda 5-6 kişilik gruplar halinde gezerek tezgâhtaki ürünleri çalan hırsızlardan bıktığını belirterek, önlem alınmasını istedi.

Ulus Pazarı esnafı Hakan Balcı, bugün kurduğu tezgâhından ürününün yine çalındığını ve hırsızı kendi çabasıyla yakaladığını söylerken; yakaladığı hırsızın üzerinden diğer esnaflara ait ürünlerin de çıktığını açıkladı. Balcı, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne seslendi.

“8-10 TANE SİVİL POLİS OLMASI LAZIM”

39 yıldır pazarcı esnafı olduğunu belirten Hakan Balcı, Ulus Pazarı’ndaki hırsızlık olaylarından çok şikâyetçi olduğunu söyleyerek; “Aşırı şikâyetçiyim ve çete olarak geziyorlar. 5-6 kişi birleşiyorlar, birisi seni alışveriş yapacakmış gibi oyalarken arkadan çalıyorlar veya tezgâhla ilgilenmediğin anda hemen alıp kaçıyorlar. Bıktık artık. Bugün de başıma geldi. Bir parça malımı çaldılar. Arkadaşlarımın da mallarını çalmışlar. Esnaf arkadaşım fark etmiş, beni uyardı. 11-12 yaşlarındaki bir kız çocuğu almış. Peşinden koşup elinden aldım. İçinden benim malım çıktı. Ayrıca farklı esnafların malları da çıktı. Biz her hafta bunu yaşıyoruz. Ulus Pazarı yönetimi de bununla uğraşıyor ama ne yapsın? Bu nedenle her hafta Cuma günü burada en az 8-10 tane sivil polis olması lazım. Valiliğimizden, İl Emniyet Müdürlüğümüzden rica ediyorum; buraya sivil polis görevlendirilmeli. Her hafta canımız yanıyor. Bununla ilgili çalışmanın yapılmasını rica ediyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.