Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ülkemiz, giderek dışa bağımlı hale geliyor”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkemizin giderek artan ithalatına dikkat çekerek yerli üretime acilen teşvik ve destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 16:05
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Ülkemiz, giderek dışa bağımlı hale geliyor”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “Yerli Malı Haftası'nı kutlarken, üzülerek ifade etmeliyim ki ülkemiz, giderek dışa bağımlı hale gelmekte ve ithalata olan bağımlılığımız artmaktadır. Bu durum, ekonomik açıdan sürdürülebilir bir model oluşturmak ve ülkemizi güçlendirmek adına ciddi bir tehdittir” dedi.

Açıklamasında, yerli üretimin öneminin altını çizen Başkan Aktaş, “Yerli malı kullanmak sadece ekonomik değil, aynı zamanda milli bir duruş ve bağımsızlık meselesidir. Ancak, son yıllarda gözlemlediğimiz üzere ithalata olan bağımlılığımız artıyor. Bu durum, ülkemizi dışarıya bağımlı hale getiriyor ve ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

Ayrıca, yerli üretime teşvik ve destek verilmesi gerektiğine vurgu yapan Aktaş, “Yerli üreticilerimizi desteklemek ve yerli malı kullanımını artırmak için acil önlemler alınmalıdır. Sadece Yerli Malı Haftası'nda değil, her zaman yerli üretimi desteklemeliyiz. Ülkemizin ekonomik gücünü artırmak ve dışa bağımlılığımızı azaltmak adına bu konuda kararlı adımlar atmalıyız” şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.