Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülgüdür’den anlamlı başarı: 100’ÜNCÜ YILIN 100 FOTOĞRAFINA SEÇİLDİ

Edirneli fotoğraf sanatçısı Turhan Ülgüdür, TFSF’nin düzenlediği ve 624 sanatçının bin 222 fotoğrafla başvurduğu 100’üncü Yılında Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi’nde Edirne fotoğrafı ile 100 fotoğraf arasında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 18:43
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Ülgüdür’den anlamlı başarı: 100’ÜNCÜ YILIN 100 FOTOĞRAFINA SEÇİLDİ

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kapsamında düzenlediği 100’üncü Yılında Cumhuriyet Fotoğraf Sergisi’ne, Edirneli fotoğraf sanatçısı Turhan Ülgüdür’ün fotoğrafı seçildi.

TSFS’nin 29 Ekim Pazar günü saat 19.23’te video paylaşım platformu ‘Youtube’ üzerinden düzenlediği sergide, Ülgüdür tarafından çekilen ve Selimiye Camii ile Muradiye Camii’nin bulunduğu Edirne fotoğrafı yer aldı. Seçici kurul üyeliklerinde Mikdat Besni, Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu ve Mustafa Bülent Pirinçci’nin yer aldığı sergide Ülgüdür’ün Edirne fotoğrafı, bin 222 fotoğraf arasından seçilen 100 fotoğraf içinde bulunmaya hak kazandı. 624 fotoğraf sanatçının içinden seçilen Ülgüdür, sergi ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

“DAHA ÖNCE DE İSPANYA VE JAPONYA’DA SERGİLENMİŞTİ”

Ülgüdür, TFSF tarafından 2020, 2022 ve 2023 yıllarında düzenlenen sergilerde de fotoğraflarının seçildiğini açıklarken; “Bu sergi, TFSF’nin her yıl Cumhuriyete saygı niteliğinde düzenlediği bir yarışma. Yarışmanın ödülü yok, sadece seçilen fotoğraflar sergileniyor. Daha önce bir fotoğrafım İspanya’da, bir fotoğrafım da Japonya’nın 5 farklı şehrinde sergilendi. Son düzenlenen sergi de Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında gerçekleştirilen bir prestij sergisiydi” ifadelerini kullandı.

“GÜN BATIMINDA ÇEKTİM”

Fotoğrafında Selimiye ve Muradiye camilerinin bulunduğunu söyleyen Ülgüdür; “Fotoğrafı gün batımında çektim. Edirne’de TOKİ evlerinin altında bulunan bir alandan çekilmiş bir fotoğraftır. Doğalgaz bulunmayan evlerin bacalarından çıkan dumanı, bir örtü gibi duruyor. O da ayrı bir atmosfer katıyor” dedi.

“AMACIM KALICI ESERLER BIRAKMAK”

Ülgüdür, Cumhuriyetin 100’üncü yılında TFSF tarafından düzenlenen sergide Edirne fotoğrafı ile yer almayı çok istediğini belirterek; “Amacım, kalıcı eserler bırakmak. Bu fotoğrafım da kalıcı bir eser oldu. Fotoğrafımın, ‘Youtube’ üzerinden canlı yayın ile düzenlenen dijital serginin yanı sıra yeni bir sergisi daha yapılacaktır. Ayrıca katalog basılarak yarışmada yer alan fotoğraf sanatçılarına ve TFSF’ye bağlı olan derneklere gönderilecek” sözlerine yer verdi.

“EDİRNE’Yİ YANSITAN BİR FOTOĞRAF OLMASI ONUR VERİCİ”

Yarışmaya 624 fotoğraf sanatçısının toplam bin 222 fotoğraf ile katıldığını açıklayan Ülgüdür; “Sonuçları beklerken de, açıklanırken de heyecanlandım. Bu fotoğraflar 100’üncü yıl anısına seçildiği için 100 fotoğraf arasında Edirne’yi yansıtan bir fotoğraf olması onur verici” diye konuştu. Sergi, TFSF’nin ‘Youtube’ kanalından sanatseverlere açıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.