Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuvaletleri Gelmesin Diye 'Su İçmeyip Yemek Yemiyorlar'

Pazarkule Sınır Kapısı'nda 1 kilometreden fazla araç kuyruğu oluşturan gurbetçiler, bölgede tuvalet bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşıyor. Tuvaletleri gelmesin diye saatlerce su içmeyip yemek yemeyen gurbetçiler, bölgeye seyyar tuvalet konulması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 18:13
Kaynak: ŞENER URFA
Tuvaletleri Gelmesin Diye 'Su İçmeyip Yemek Yemiyorlar'

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor. Bulgaristan ve diğer ülkelerde yapılan işlemlerin yavaş ilerlemesi, gurbetçilerin dönüş yolunu çile yoluna çevirdi.

Pazarkule Sınır Kapısı'nda 1 kilometreden fazla araç kuyruğu oluşturan gurbetçiler, hava sıcaklığının 38 derece olduğu anlarda yorgun düştü. Ortalama 5-7 saat kuyrukta sıra beklediklerini anlatan gurbetçiler, en büyük sorunların başında tuvalet geldiğini ifade etti.

Bölgede tuvalet olmadığı için tuvalet ihtiyaçlarını ağaçlık ve tarlalık alanlarda karşıladıklarının altını çizen gurbetçiler, bölgeye seyyar tuvalet konulması çağrısında bulundu. Şu an tuvaletlerinin gelmemesi için su içmediklerini ve yemek yemediklerini ifade eden gurbetçiler, zor anlar yaşadıklarına değindi.

Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceye ulaştığını ancak tuvaletleri gelmemesi için su dahi içemediklerini öne süren gurbetçiler, Türkiye'den ayrılırken yaşadıkları dönüş hüznüne bir de tuvalet ve sıra gibi eziyetler eklendiğini anlattı.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.