Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkyılmaz: “Sandıktan da birinci çıkacağım”

CHP’de önseçim sürecine 2 gün kala aday adayları son toplantılarını yapıyorlar. Taban Hareketi Aday Adayı Ergun Türkyılmaz, ekibi ve destekçileriyle bir toplantı düzenledi. Anketten birinci çıktığını söyleyen Türkyılmaz, sandıktan da birinci çıkacağına inandığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 00:27
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Türkyılmaz: “Sandıktan da birinci çıkacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Edirne Belediye Başkan Adayını belirleyeceği önseçime 2 gün kala aday adayları da ekipleriyle ve kendilerini destekleyenlerle son toplantılarını yapmaya devam ediyorlar. Önseçim sürecinin başladığı zamandan bu yana saha çalışmalarına devam eden Ergun Türkyılmaz 1’inci Murat Mahallesi’nde bir kafede ekibiyle ve destekçileriyle toplantı düzenledi.

Bu zamana kadar yaptıkları çalışmaların ve son bir haftada süreçte yaşananların değerlendirildiği toplantıda konuşan Türkyılmaz, Belediye Başkan adayı belirleme sürecinin anketlerden çıkacak sonuçlarla belirleneceğini fakat sonradan önseçim kararı alındığını söyledi. Yapılan anketlerden kendisinin birinci çıktığını belirten Türkyılmaz; “Yaklaşık 3 buçuk önce yerel seçim süreci başladı. O süreçten bu güne kadar gezmediğimiz sokak, gezmediğimiz cadde kalmadı. Yaklaşık 60 bin insana şu veya bu şekilde dokunduk. Bu sürece başladığımız zaman genel merkezin aldığı bir karar vardı. Mevcut Belediye Başkanlarının CHP’de olduğu yerlerde anket yapılacaktı. Bu anketler yapıldı ve memnuniyet anketinde mevcut arkadaşımız başarılı olamadı. Genel Merkez’in yapmış olduğu anketlerden net bilgi alamıyoruz. Kim birinci olduğu bilgisi elimizde yok ama duyduklarımız var. Bildiğimiz kadarıyla bu anketten bizim çıkmış olma ihtimalimiz çok yüksek. En son geldiğimiz noktada şu an 5 adaya düştük. Pazar günü ya eskisi gibi Edirne yönetilecek veya Edirne’nin kaderini değiştireceğiz. Sonucu etkileyecek 2 faktör var birincisi halkın yanında olan bir aday, diğeri de mevcut düzeni devam ettirecek aday adayları var. Üyelerimizin buna karar vereceği bir seçim yaşayacağız. Biz bu şehri zeki, çalışkan, hayalleri olan, liyakatli, uzman kadrolar tarafından yönetilmesinin mücadelesini veriyoruz” dedi.

“TARAFSIZ OLMASI GEREKEN İL BAŞKANI BİR ADAYLA HAREKET EDİYOR”

5 ay önce çıktıkları yoldan hiç sapmadıklarını söyleyen Ahmet Ziya Yaz ise “İl Başkanı tarafsız olması gerekirken bugün bir adayla belediyenin bütün şubelerini beraber dolaşıyorlar” diyerek şunları ifade etti; “Geldiğimiz noktada 5 aday kaldı. 4 aday Şükrü Ciravoğlu adına çekildi. Recep Gürkan ve İl Başkanı ile il yönetiminin bir kısmı Şükrü Ciravoğlunu destekliyor. Maalesef Şükrü Bey’in yanında olan insanlar buna inanmak istemiyor ama gerçek bu. Yine İl Yönetimi’nin bir kısmı Filiz Gencan Akın’ı, bir kısmı da Serkan Liznak’ı destekliyor. Biz 5 ay önce çıktığımız yoldan hiç sapma göstermeden, sadece doğru bildiğimiz, doğru ilkelerle, kimseye vaat ve taahhüt vermeden, kimseyle işbirliği içine girmeden bu seçimi kazanacağımıza eminiz. Doğru olanı biz yapıyoruz. Şu an yapılanların hiç etik olmadığını düşünüyoruz. İl Başkanı tarafsız olması gerekirken bugün bir adayla belediyenin bütün şubelerini beraber dolaşıyorlar. Biz sadece sizleri arkamıza alarak yola çıktık ve hala böyle devam ediyoruz. Tamamen halkla iş birliği içerisindeyiz. Anketten nasıl başarılı çıktıysak bu seçimden de başarıyla çıkacağız.”

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.