Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Mezunlarına Kritik Rol

Eğitim hayatlarına Türkiye’de devam ederek mezun olan uluslararası öğrenciler, Türkiye’nin kamu diplomasisi çalışmaları açısından kritik bir rol oynuyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye Mezunlarına Kritik Rol

Bu nedenle mezun öğrencilerle ilişkilerin devamı noktasında kurumsal bir yapı oluşturmak ve oluşturulan projeler ile eski mezunlarla yeniden iletişim tesis etmek amacıyla Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde Türkiye Mezunları Programı yürütülüyor.

Bu kapsamda Türkiye'de eğitimlerinin son döneminde bulunan uluslararası öğrencilerin ülkelerindeki mezun çalışmalarına dâhil edilmesine yönelik Potansiyel Mezun Çalışmaları yapılıyor. Potansiyel Mezun Çalışmasının amacı; eğitim programlarının son döneminde olan uluslararası öğrencilerin ülkelerine dönmeden önce "Türkiye Mezunu" kimliği aidiyetine sahip olmalarını temin etmek, dolayısıyla ülkelerine döndüklerinde Türkiye ve diğer Türkiye mezunları ile irtibatlarını sürdürme eğiliminde olmalarını, Türkiye mezunlarına yönelik çalışma ve projelerde yer almalarını ve varsa ülkelerinde Türkiye Mezunları dernek aktivitelerinde, yoksa dernek kurulması çalışmalarında aktif rol almalarını sağlamak olarak belirtiliyor.

Bu çerçevede, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte, YTB yetkilisi Hasan Alptekin Toprak bir sunum gerçekleştirerek uluslararası öğrencileri konu hakkında bilgilendirdi. Program, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.