Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Edirne’deki Şampiyonada İkinci Oldu

Edirne'de Meriç Nehri'nde düzenlenen 23 Yaş Avrupa Kürek Şampiyonası'nda 12 kategoride mücadele eden Türkiye Kürek Milli Takımı, 3 kategoride şampiyon oldu. 19 takımın katıldığı şampiyonada Romanya’dan sonra en fazla ödül alan Türkiye ikinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 16:30
Kaynak: ŞENER URFA
Türkiye, Edirne’deki Şampiyonada İkinci Oldu

Edirne'de Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nda final günü heyecanı yaşandı. Dr. Mehmet Müezzinoğlu köprüsünün ayaklarından başlayarak Meriç Köprüsü'nün ayaklarına kadar kürek çeken sporcular, kendi grubunun şampiyonu olmak için ter döktü. Balkanların boğazı olarak bilinen Meriç Nehri'nde düzenlenen şampiyonanın final müsabakaları tamamlandı.

Hafif Siklet Erkekler Tek Kürek kategorisinde Türkiye Kürek Milli Takımı sporcuları Halil Kaan Köroğlu, Hafif Siklet Çift Bayanlar kategorisinde Simla Suay Alıncı ve Erkekler Tek kategorisinde Cevdet Ege Mutlu, şampiyon olarak altın madalyanın sahibi oldular. Şampiyonada Türkiye 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak şampiyonanın 2'nci takımı oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, beklentilerinin çok üstünde bir performans gerçekleştirildiğini söyledi. Bu şampiyonada en çok madalya aldıkları Avrupa Şampiyonası'ndan iki kat fazla madalya aldıklarını ifade eden Ertürk, pırlanta gibi bir çağ geldiğini vurguladı.

23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba da, başarılı bir organizasyon gerçekleştiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.