Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkçe Eğitim Bayramı’nda Hakan Peker konseri

Edirne’de Kuzey Makedonya “Türkçe Eğitim Bayramı” dolayısıyla Hakan Peker konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 23:14
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Türkçe Eğitim Bayramı’nda Hakan Peker konseri

Edirne’de Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı dolayısıyla Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye’de Okuyan Makedonyalı Öğrencileri Birliği, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Edirne Fahri Konsolosluğu tarafından Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Hakan Peker Konseri düzenlendi.

Programa Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Sevim Bahtiyarevic Sey, Türkiye’de Okuyan Makedonyalı Öğrencileri Birliği Genel Başkanı Hişam Emin, vatandaşlar ve Makedonyalı öğrenciler katıldı. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal marşı, Makedonya milli marşı ile başladı.

Ardından Hakan Peker sevilen şarkılarını seslendirdi. Zaman zaman sahneden inen Peker, şarkılarını hayranları ile birlikte söyledi. Bazı vatandaşlar ise fotoğraf çekilmek için birbirleriyle yarıştı. Bazı dinleyiciler sahneye çıkarak Peker’le birlikte dans etti. Program sonunda Hakan Peker’e çiçek takdim edildi.

“EDİRNE’DE 5’İNCİSİNİ KUTLUYORUZ”

Türkçe Eğitim Bayramı’nın Edirne’de 5’incisinin kutlandığını belirten Türkiye’de Okuyan Makedonyalı Öğrencileri Birliği Genel Başkanı Hişam Emin, “Edirne’de 5’incisini kutladığımız Türkçe Eğitim Bayramı Programında bizlere her zaman destek olan Edirne Valimiz Yunus Sezer’e, Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz ve Edirne halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DİLİ İÇİN EN FAZLA BALKAN ÜLKELERİ MÜCADELE ETTİ”

Türkiye’de Okuyan Makedonyalı Öğrencileri Birliği’ne teşekkürlerini ileten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, “Sizlerden tek bir isteğimiz vardı. Geleceksiniz, başarılı olup okulunuzu bitireceksiniz ve ülkenize döneceksiniz. Orada hizmet edeceksiniz. Benim kişisel düşüncem ve arzum halen daha aynı. Burada birçok ilişkiler kurmuş olsanız bile ülkenize hep dönmenizi istedik. Ülkenizde çalışıp ülkeniz için hizmet edeceksiniz. Dili için en fazla Balkan ülkeleri mücadele etmiştir. Dili için, dini için, bayrağı için, vatanı için en çok Balkan insanı mücadele etmiştir. Türkiye’de Okuyan Makedonyalı Öğrencileri Birliği’ne çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada bizi birleştirdi. Hiçbir şekilde ayrımı kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SİZİNLE OLMAKTAN MUTLUYUM”

Türkçe Eğitim Bayramı’nda bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Kuzey Makedonya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Sevim Bahtiyarevic Sey, “Bu akşam burada Türkçe Eğitim Bayramını kutlamaktan gurur duyuyorum. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında sizinle olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.