Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk kahramanları sahnede

Edirne’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde düzenlene oratoryoda Mustafa Kemal Atatürk’ten Seyit Onbaşı ve Ömer Halisdemir’e kadar kahramanlar canlandırıldı. Törende başta Adnan Tunca olmak üzere şehit düşen öğretmenler de sahneye yansıtılırken, duygusal anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 13:51
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Türk kahramanları sahnede

Edirne’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı İbrahim Ağırkaya yaptı. Ağırkaya, konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekerken; “Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda, Vali Sezer, Garnizon Komutanı Acar ve Belediye Başkanı Gürkan tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

KAHRAMANLARI CANLANDIRDILAR

Ödül töreninin ardından 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Türk Yurdu Geçilmez Önünde Eğilmeden’ adlı oratoryonun sunumu ile devam etti. Gösteride öğrenciler tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale muharebeleri sırasında kaldırdığı 276 kilogramlık top mermisiyle tarihe geçen Seyit Onbaşı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir gibi kahramanları canlandırırken; başta Adnan Tunca olmak üzere şehit düşen öğretmenler de sinevizyon ile sahneye yansıtıldı. Duygusal anların yaşandığı gösteri, katılımcılardan yoğun alkış aldı. Gösterinin ardından protokol, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederken; günün anısına fotoğraf çektirdi ve program sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.