Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunca’da Kirlilik Yetmedi Ağaç Köklerini de Oydular

Edirne’de Tunca nehrinin kıyısında insan eliyle atılan çöpler sonucu oluşan kirlilik ciddi bir boyuta ulaştı. Yaz mevsimiyle birlikte suyu da dip seviyeyi gören nehir, kıyısındaki kirlilikle baş başa bırakılırken; ağaçlarının kök bölgelerinin oyularak adeta çöp kovası gibi kullanması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 14:58
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Tunca’da Kirlilik Yetmedi Ağaç Köklerini de Oydular

Edirne’nin Meriç ile birlikte en önemli nehirlerinden biri olan Tunca nehri, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte azalan su seviyesinin yanı sıra çöplüğe dönen kıyısıyla alarm veriyor.

Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılan Karaağaç Mahallesi ile kent merkezinin arasından geçen Meriç nehri ile Edirne’nin simgelerinden biri olan Tunca nehri, yaz mevsiminin başlaması ile insanların yoğun ilgi gösterdiği bölgelerden biri oldu. Nehir kıyısında artan insan sayısı ile birlikte atılan çöp miktarı da üst seviyelere yükseldi.

KİRLİLİK CİDDİ BİR BOYUTA ULAŞTI

Nehir kıyısında yer alan ağaçların oluşturduğu gölge alanların yanı sıra tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ile hem vatandaşların, hem de turistlerin ilgisini çeken bölgede insan eliyle oluşan kirlilik arttı. Plastikten cam ve demire kadar çeşitli atıkların insanlar tarafından atıldığı Tunca nehri kıyısındaki kirlilik ciddi bir boyuta ulaştı.

SUYU DİP SEVİYEDE, TOPRAĞINA ÇÖPLER KARIŞMIŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bugün Elhovo bölgesinde 3, Suakacağı bölgesinde ise 6 m3/s ile akan nehir, yaz mevsimi ile yağışların azalması sonucu Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü bölgesinde ise dip seviyeyi gördü. Kıyısında çöplüğü andıran görüntüleriyle de adeta alarm veren nehir, suyuna ve toprağına karışan özellikle plastik maddelerle kirletilmeye devam ediyor. Nehrin kıyısı, ziyaretçilerinin sorumsuzluğu sonucu çirkin bir görüntüye bürünmüş halde temizlenmeyi bekliyor.

AĞAÇ KÖKLERİ OYULARAK ÇÖPLERLE DOLDURULDU

Nehrin kıyısındaki kirliliğin yanı sıra insan eliyle verilen zarar bir yenisi daha eklendi. Kıyıdaki bazı ağaçlara, yaz mevsiminde gölgesinden faydalanan insanlar tarafından zarar verilmesi dikkat çekti. Kök bölgeleri oyulan ve içlerine çöp atılan ağaçların bazılarının da ateşle yakıldığı görüldü. Kirliliğin boyutu ile ağaçlara verilen zarar, bölgedeki denetimsizliği gözler önüne serdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.