Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Tüketicinin Ne Yediğini Bilmesi Gerekiyor”

Edirne’de peynir esnafı İlhami Öz, peynir ürünlerinde vatandaşı yanıltan etiket kullanımına yönelik yapılacak olan yeni düzenlemeyi desteklediğini belirterek; “Tüketicinin ne yediğini bilmesi gerekiyor. Bu yeni düzenlemeyi destekliyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 14:36
Kaynak: HİLAL PEKER
“Tüketicinin Ne Yediğini Bilmesi Gerekiyor”

Edirne’de peynir dükkanı işleten esnaf İlhami Öz, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın peynir ürünlerinde vatandaşı yanıltan etiket kullanımında yapılacak olan yeni düzenlemeye destek verdi. Öz, düzenlemenin vatandaşların bilinçli tüketim yapabilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgularken; özellikle peynir ürünlerinde bazı üreticilerin yanıltıcı etiketler kullanarak tüketicinin gıda güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti.

Öz, gıda güvenliğinin sağlanması ve haksız rekabetin önlenmesi adına atılan adımın önemli bir gelişme olduğunu belirterek; yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte tüketicinin daha bilinçli bir şekilde alışveriş yapabileceğini söyledi.

“DÜRÜST ESNAFIN DA KORUNMASI ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIM”

Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için etiketlerin doğru bilgiler içermesi şart. Yanıltıcı bilgilerle dolu etiketler, hem tüketiciyi mağdur ediyor, hem de dürüst esnafı zor durumda bırakıyor. Bu düzenleme, dürüst esnafın da korunması anlamında önemli bir adım. Biz esnaf olarak her zaman tüketicinin yanındayız. Doğru bilgilendirme yapılması, hem tüketicinin sağlığı, hem de sektörün itibarı açısından büyük bir önem taşıyor. Peynir etiketlerinde yanıltıcı bilgiler yer alabiliyor. Vatandaşın gıda güvenirliğini korumak adına yeni düzenlemeyi destekliyorum” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.