TÜBİTAK’ın 1003-Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları çağrısı kapsamında, iki aşamalı değerlendirme sürecinden geçen “Otizm Spektrum Bozukluğunda Potansiyel Yeni Tanı ve Tedavi Stratejilerinin Geliştirilmesi” başlıklı proje desteklenmeye uygun bulundu.
Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Habibe Yılmaz tarafından yürütülen bu alt proje, Trakya Üniversitesi’nin yanı sıra Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi araştırmacılarının katkılarıyla hazırlandı. Toplam bütçesi 3 milyon TL olan proje ekibinde şu isimler yer alıyor:
Prof. Dr. Elvan Bakar (Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı)
Dr. Öğr. Üyesi Z. Ayça Çevikelli Yakut (Farmakoloji Anabilim Dalı)
Doç. Dr. Ruhan Deniz Topuz ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Aktürk (Tıp Fakültesi, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı)
Ayrıca projede bursiyer olarak Ayça Erek Şendil ve Zeynep Erim de görev alacak. Bu proje, otizm spektrum bozukluğu üzerine yeni tanı ve tedavi stratejileri geliştirmeyi hedefliyor.
Eğitim Fakültesi’nden Uluslararası COST Projesine Katılım
Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Rahim Şentürk, Avrupa’nın dil çeşitliliğini ve çok dilliliğini desteklemeyi amaçlayan uluslararası COST Action CA23105 projesinin çalışma grubuna kabul edildi.
Avrupa genelinde, European Centre for Minority Issues (Almanya) koordinasyonunda yürütülecek olan bu proje, 2024-2028 yılları arasında devam edecek. Rahim Şentürk, dijitalleşmenin medya ve dil üzerindeki etkilerini araştıracak ve dil çeşitliliğinin korunması adına katkıda bulunacak.
Üniversite yönetimi, başarılarından dolayı tüm öğretim üyelerini tebrik etti.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Haber Merkezi