Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNDE AKREDİTASYON SEVİNCİ

TÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Mimarlık Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 15:00
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNDE AKREDİTASYON SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi akredite birimleri arasına bir yenisi daha eklendi. Uluslararası eğitim kalitesinin ve akredite olan birimlerin her geçen gün arttığı Trakya Üniversitesinde Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK-MAK) tarafından 3 yıllığına akredite edildi.

Mimarlık eğitiminin akreditasyon koşullarının belirlenmesi ve değerlendirme süreçlerinin yürütülmesinden sorumlu olan MiAK-MAK’a yapılan başvuru ve ardından alanında uzman ekip tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda Mimarlık Bölümü akredite oldu. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, uluslararası ortamda sahip olduğu saygınlığı, ulusal akreditasyon başarısıyla da perçinlemiş oldu.

Trakya Üniversitesi’nin, kaliteyi önceleyen bir kurum olduğunu ve bu anlamda hız kesmeden yoluna devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akreditasyonda öncü eğitim kurumlarından biri olarak emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “Biyoloji bölümü ile başlayan akreditasyon sürecine bugün mimarlık bölümümüz de katıldı ve toplam 38 birimimiz akredite oldu. Trakya Üniversitesi olarak eğitimin kalitesini artırmak en büyük gayemiz. Bu anlamda akreditasyon çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu sürece Mimarlık Fakültemiz de dahil olarak bize akreditasyon sevincini yaşattı. Bu belgenin alınmasında Mimarlık Fakültesi’ne yakışır bir binasının olması, güçlü akademik kadrosu ve bu kadronun ulusal ve uluslararası alanda göstermiş olduğu başarı ve öğrencilerin fakültelerini sahiplenmeleri etkili oluşmuştur. Bu süreçte göstermiş olduğu emeklerden dolayı başta Dekanımız Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven olmak üzere, Mimarlık Bölümü akademisyenlerini, idari personelini ve öğrencilerini tebrik ederim. Mimarlık Bölümündeki bu başarının diğer bölümlere de sirayet edeceğine inanıyorum ve onların da en kısa sürede akredite olacağını temenni ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.