Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarının viyolonsel öğrencileri Selami Kuzey Usluyer ve Ece Dikbıyık, uluslararası başarıya imza attılar. Doç. Musa Eren İşkodralı’nın öğrencileri, Çin Halk Cumhuriyeti ve İspanya’daki lisans ve yüksek lisans programlarına kabul edildiler.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
TÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

Ulusal ve uluslararası pek çok etkinlik ve festivale katılarak önemli bir ivme kazan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğrenciler başarılarıyla adlarından söz ettiriyor.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı viyolonsel öğrencileri Selami Kuzey Usluyer ve Ece Dikbıyık, eğitimlerine yurt dışında devam etme hakkı kazandı.

ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDE DEVAM EDECEK

Doç. Musa Eren İşkodralı’nın sınıfında yetişen Selami Kuzey Usluyer, Çin Halk Cumhuriyeti’nde Çengdu Üniversitesi Müzik ve Performans Sanatları lisans programına tam burslu olarak kabul edildi. Usluyer, başarısıyla birlikte yeteneklerini uluslararası arenada sergileme fırsatı bulacak.

İSPANYA’DA YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KABUL EDİLDİ

Usluyer’in yanı sıra başarısıyla adından söz ettiren öğrencilerden Ece Dikbıyık ise İspanya’nın Castellón şehrinde bulunan Salvador Segui Konservatuvarı’nın yüksek lisans programına kabul edildi. Davet aldığı Gürcistan’daki Tsinandali Festivali’nde “Gençlik Senfoni Orkestrasının zaman zaman grupşefi yardımcılığını üstlenen Dikbıyık, İspanya’dan aldığı kabul ile de müzikal kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Dikbıyık, uluslararası düzeyde eğitim ve performans fırsatlarıyla yeteneklerini daha da geliştirme imkanı bulacak.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.