Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ’de Uluslararası Konferans Başladı

Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) 6’ncı Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri Konferansı yoğun katılımla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:15
Kaynak: MERT ERİŞKİN
TÜ’de Uluslararası Konferans Başladı

Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Araştırmacılar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen 6’ncı Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri konferansı başladı. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa TÜ Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hatipler ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, üniversitenin tanıtım videosunun ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan oda müziği konseri ile devam etti.

Oda konserinden sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, organizasyonu düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaya, bu yıl gerçekleştirilen organizasyonda rekor katılım gerçekleştiğini ifade etti.

“TRAKYA VE EDİRNE, DÜNYADAKİ EN ZENGİN POPÜLASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”

Kaya’nın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Tarımın merkezi olan şehrimiz Edirne’de, böyle nitelikle ve yoğun katılımlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 19 yüzyıldan bu yana yabancı birçok yaşam bilimci ve botanikçinin ilgisini çeken bölgemizde, 1950’li yıllardan itibaren Türk botanikçiler ve yaşam bilimciler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, çok sayıda bitki örneği toplanmış ve floraya da yeni türler de eklenmiştir. 300’den fazla endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Trakya ve Edirne, yaklaşık 50 kadar da türün dünyadaki en zengin popülasyonuna ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

3 gün boyunca devam edecek programa dünyanın 55 farklı ülkesinden 2000'e yakın yazar katkı veriyor. 

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.