Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ’de Tabakoğlu’ndan Hatipler’e Görev Teslimi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, düzenlenen törenle 9. ve 10. Dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan görevi devraldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 17:06
Kaynak: HİLAL PEKER
TÜ’de Tabakoğlu’ndan Hatipler’e Görev Teslimi

Trakya Üniversitesi 11. Dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi’nde yapılan törenle 9 ve 10. Dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan görevi devraldı.

Törene; Edirne Valisi Yunus Sezer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, ilçe kaymakamları ve akademisyenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Trakya Üniversitesi’nin tanıtım videosu ile devam etti.

“HER ZAMAN HER KONUDA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; “Biz bir başkent üniversitesi, şehri olmak için büyük gayret gösterdik. Şimdi bu görevi devrediyoruz. Kime devrediyoruz? Çok eskiden beri hukukumuz olan değerli hocama devrediyoruz. Hastanede çalışırken tanıdık. Sonra bizim ilk rektörlük zamanı öncesinde hocam hep yanımızdaydı. İkinci atamada bizi bizzat ilk tebrik eden hocamızdı. 8 senedir senatomuzun üyesi ve ondan da önemlisi bir Edirneli, Balkan sevdalısı. Ben hocamızın yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemizin değerli hocasının bu görevi almasından gurur duyuyoruz. Cenab-ı Hak yâr ve yardımcısı olsun, her zaman her konuda yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TEMEL KRİTERİMİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞMAK”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, yeni dönemde Trakya Üniversitesi’nin ulusal alanda daha saygın bir konuma gelmesi için özveriyle çalışacaklarını belirterek; “Hem Erhan hocaya, hem de daha önceki rektör hocalarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki bizim için veda yok, vefa var. Şimdiye kadar nasıl birlikte güç birliği yaptıysak, bugünden itibaren de bu güç birliğini sürdüreceğiz. Temel kriterimiz özveriyle çalışmak, gayretle üretmek ve bu şehre, bu ülkeye, bu bölgeye, bu Balkanlara katkı sağlamak. Akademisyen arkadaşlarımdan isteğim, Trakya Üniversitesi’nin bilim çıtasını çok daha yükseklere taşımaları, içlerinde sakladıkları liderlik duygusunu, hizmet etme duygusunu ortaya çıkarmalarıdır. Hep birlikte el ele vererek, öğrencilerimize daha çok bilgi, daha çok bilim sunmalı, daha çok araştırma ve inceleme yaparak üniversitemizin adını bilimsel platformlarda daha çok duyurmalıyız. Yeni dönemde üniversitemizin ulusal alanda daha saygın bir konuma gelmesi için, üniversitemiz personeliyle el birliği ile çalışacağız” diye konuştu.

“BAYRAĞI DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Edirne Valisi Yunus Sezer, Hatipleri tebrik ederek şöyle konuştu; “Üniversitemiz, aynı zamanda şehrimizi de temsil ediyor. Gittiğimiz her toplantıda Edirne deyince Trakya Üniversitesi’nden bahsediliyor. Bu çok önemli. Erhan hocam 2 dönemdir başarıyla bir rektörlük görevi üstleniyor. Büyük bir fedakârlıkla, özveriyle önemli başarılara imza atarak bu güzel ve güzide üniversitemizi almış olduğu sancağı bir üst seviyeye taşıyarak, Mustafa Hatipler hocamıza devrediyor. Ben hem Erhan hocamıza yapmış olduğu görevden, vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Bayrağı devralan Hatipler hocamızın da inşallah bu bayrağı daha üst seviyelere taşımasını temenni ediyoruz.”

Tören cübbe giydirme ve mühür teslimi ardından sona erdi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.