Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜ, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2023 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2023 15:07
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TÜ, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Kongre Merkezinde anma programı düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu ve Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu’nun konuşmalarının ardından Balkan Müzik Topluluğu kahramanlık şarkıları seslendirdi ve 15 Temmuz temalı fotoğrafların slayt gösterimi yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu burada yaptığı konuşmada “Çok değişik bir darbe hareketi ile kökü dışarıda belki de en iyi konumlanmış bir istihbarat teşkilatı tarafından Türkiye Cumhuriyetine çok büyük bir çelme takılmak istendi. Çok farklı emeller gerçekleştirilmeye çalışıldı bir karmaşanın içine sürüklenmek istendi. Çıplak elle tankın üzerine çıkıp, silahın namlusunu eliyle tutan kazanıyor ve evladının geleceğini kurtarıyor bayrağına vatanına sahip çıkıyor. Birçok beladan memleketini koruyor. 15 Temmuz bir kahramanlık öyküsüdür” dedi.

“DİN İSTİSMARI VE 15 TEMMUZ İHANETİ”

“Din İstismarı Açısından 15 Temmuz İhaneti” konulu bir konuşma yapan Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu ise “Dini kavramlar dini istismar edenlerin doğrudan hedefi olmuş insanların dini yanlış anlaması ve dine yönelmemesi için özellikle istismar etmiştir. Böylece dini kavramların içi boşalmış kavramlar anlam kaybetmeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERE DUA

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindekiler hep beraber 15 Temmuz Şehitler Yolu’ndan yürüyerek Şehit Ömer Halisdemir çeşmesine geldiler ve burada şehitler için dua okudular. Burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un Türk Milleti için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten rektör Tabakoğlu, “Bu büyük milletin yürüyüşüne vurulmak istenen büyük bir darbe gerçekleştirilmek istendi. Vatanımızın tehlikeye gireceği bilinmez bir sürece doğru sürüklenmek istedik. Kökü dışarıda bir istihbarat çalışmasının eseri olan bir düşman eliyle organize edilmiş bu büyük kalkışmaya, büyük Türk milleti engel oldu. Cumhurbaşkanımızın büyük cesaretiyle, milletimizi davet ederek bu büyük aziz ve necip millette çıplak elle silahları, tankları durdurdu ve bu hayasız gidişe bir son verdi. Ve bu sayede bayrağımızın altında bu aziz millet, bu güzel topraklarda yürüyüşüne devam edebiliyor” şeklinde konuştu.

IHLAMUR AĞAÇLI ŞEHİTLER YOLU

251 şehit için 251 ıhlamur ağacı diktiklerini söyleyen Tabakoğlu, “251 şehidimiz oldu maalesef o acı günde. Bu 251 şehidimizi hatırlamak için 2 kampüsümüzü bir araya getiren bu yolu 15 Temmuz Şehitler Yolu yaptık. Her bir şehidimiz için bir ıhlamur ağacımız var burada. Onlar yavaş yavaş, güzel güzel büyüyorlar ve üzerini tamamen kapatacak bir yol haline gelecek. Bu şehitlerin de bir piri var;  Şehit Ömer Halis Demir. Onun adına da bu yolda güzel bir çeşme yaptık. Her sene olduğu gibi 7 yıldır 15 Temmuz gününde biz buraya senato üyelerimizle geliyoruz, şehitlerimizi anıyoruz ve onları güzel dualarla yad ediyoruz. Tekrar burada olmaktan mutluluk duyduğumu, aziz milletimizin yürüyüşüne devam edeceği, Cumhuriyetin 100’üncü yılında büyük Türk yüz yılının kapısında bütün şehitlerimiz gibi 15 Temmuz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HÜSEYİN AĞIRSEVEN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.