Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi’nin gurur günü

100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü kazanan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve yönetim kurulu tarafından tebrik edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 16:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya Üniversitesi’nin gurur günü

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü kazanan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay’ı tebrik etti.

Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Tabakoğlu, Altay’ı başarısı nedeniyle tebrik ederken; hediye takdim etti. Toplantıya, Trakya Üniversitesi’nin fakülte dekanları da katıldı.

“TIP ALANINDA TEK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”

Tabakoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada 27 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 100. Yıl TÜBİTAK ödüllerinin verildiğini belirterek; “Bir güzel haber oradan geldi. Trakya Üniversitesi’nden çok değerli Servet Altay, 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü’ne layık görüldü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bu ödülü aldı. Tıp alanında tek ödüle hocamız layık görüldü. Biz büyük bir gururla, onurla bu töreni uzaktan izledik. Orada da olmak isterdik ama burada var olan bir görevimiz vardı” ifadelerini kullandı.

“BU YILIN BAŞINDA PROFESÖR KADROSUNA ATANDIM”

Tabakoğlu’nun açılış konuşmasının ardından toplantıda konuşan Prof. Dr. Servet Altay, 2008 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden ikincilikle mezun olduğunu söyleyerek; “Aynı yıl Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Türkiye birincisi olarak Siyami Ersek Hastanesi’ne başladım. 2013 yılında uzman olduktan sonra Edirne Devlet Hastanesi ile yolum kesişti. O tarihten beri artık Edirneliyim. Bu şehri çok sevdim. Eşim de burada okudu. 2015 yılında bu şehirde kalmaya karar verdikten sonra Trakya Üniversitesi’nde öğretim üyeliği teklifi geldi. Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak başladım. 2017 yılında Doçent oldum. Bu yılın başında da Profesör kadrosuna atandım” dedi.

“ÜLKE ADINA ÇALIŞIYORUZ”

Altay, öğrencilik yıllarından beri akademisyen olmak istediğini belirtirken; “Hayalim oydu ve Trakya Üniversitesi bu kapıyı bana sonuna kadar açtı. Bu yılın başında da Rektörümüz bize cübbeyi giydirdiğinde bir söz söylemiştim; ‘Ben, Trakya Üniversitesi’ne bütün akademik unvanlarımı borçluyum ve burayı elimden geldiği kadar yükselteceğim. Bunun için de çalışacağım’ diye söz vermiştim. İlk olarak Balkan Medical Journal dergisinin editörü oldum. Biz gerçekten ülke adına çalışıyoruz. Dünyada bu dergi klasmanında çok dergi yok. Balkanlar’da tıp alanında en yüksek impaktlı dergiyiz. Türkiye’de genel tıp alanında Q2’ye giren tek tıp dergisiyiz. Birçok üniversite bizi takip ediyor, dergilerini yükseltmek için bizden görüş alıyorlar. Hatta bununla ilgili Azerbaycan’dan teklif geldi. Bu uğurda çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“150’YE YAKIN MAKALEM KABUL EDİLDİ”

Bugüne kadar 150’ye yakın makalesinin kabul edildiğini açıklayan Altay; “Bunun büyük çoğunluğunu yuvam olan Trakya Üniversitesi’nde yaptım. Bu yayınlarında hemen hepsini buraya borçluyum. Bu yılın ortasında da 100’üncü yıl şerefine böyle bir ödül verildiğini duyunca başvurmak istedim. Normalde senato veya rektörlüğün önerisiyle başvurulabiliyor. Ben bireysel başvurmak ve bu hakkımı kullanmak istedim. Bu dosyalarımızın tamamı yurt dışına hakeme gidiyor. Bu hakem değerlendirmesi sonucunda bu ödüle layık görüldüm” dedi.

“SON 1 YIL İÇİNDE 2 YENİ İŞLEMİ LİTERATÜRE KAZANDIRDIK”

Altay, ödülün 100’üncü yıl ödülü olmasının çok değerli olduğunu söyleyerek; “İkincisi de sadece bir makale bazında yapılan bir ödül değil. Şimdiye kadar yaptığınız bütün akademik geçmişinizi değerlendiriyorlar. Bu ödüle layık görüldüm. Burada 2015’ten beri görev yapıyorum. Bütün dekanlarım, rektörlerim her zaman arkamızda oldular. Biz sadece bilimsel işlerde değil; Kardiyoloji Anabilim Dalı olarak hizmette de son dönemlerde çok ciddi işler yapmaya başladık. Son 1 yıl içerisinde 2 yeni işlemi literatüre kazandırdık. Türkiye’de ilk kez yapılan işlemler ve birçok üniversitenin yapmadığı işlemleri yapmaya başladık” ifadelerine yer verdi.

“CUMHURİYETİN 100’ÜN YILINA DENK GELMESİNDEN GURURLUYUM”

Ödülün, Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesinden dolayı gururlu olduğunu belirten Altay; “Ama üniversitemiz için de bunun ilk olması benim için değerli. Hem yönetime, hem dekanıma, hem de rektörüme teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Tabakoğlu da Altay’a teşekkür ederek, Trakya Üniversitesi logosu bulunan Muradiye çinisi hediye etti. Hediye takdiminin ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.