Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi’nden ilk: Kraliçe Belgeseli

Trakya Üniversitesi bünyesinde yapılan ilk uzun metrajlı belgesel film özelliği taşıyan “Kraliçe” adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Sali Saliji’nin yönetmenliğinde hayata geçirilen projede bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Balkan Keman Festivali kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, arka planı ve röportajlar yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 10:22
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya Üniversitesi’nden ilk: Kraliçe Belgeseli

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Balkan Keman Festivali’nin uzun metrajlı belgesel filmi çekildi.

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Sali Saliji’nin yönetmenliğinde, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin (TÜBAP) projesi olarak çekimleri gerçekleştirilen ve “Kraliçe” adı verilen belgesel filmin ilk gösterimi gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen belgesel filmin ilk gösterimine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Yönetmen Sali Saliji, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“TÜ BÜNYESİNDE YAPILAN İLK UZUN METRAJLI BELGESEL FİLM”

Gösterim öncesi katılımcılara seslenen Prof. Zafer, Trakya Üniversitesi bünyesinde ilk defa yapılan bir filmi izleyeceklerini söylerken; “Geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz Uluslararası Birinci Balkan Keman Festivali’nin ilk belgeseli ve Trakya Üniversitesi bünyesinde yapılan ilk uzun metrajlı belgesel film özelliği taşıyor. Burada öncelikle huzurlarınızda yönetmen Sali Saliji’ye çok teşekkür ediyorum. Büyük emekler harcadı. Biz de heyecanlıyız çünkü ilk defa böyle bir sanatın kolunu ilk defa deniyoruz” ifadelerini kullandı.7

“ÜNİVERSİTEMİZ ADINA KIVANÇ DUYUYORUM”

Kraliçe adlı belgeselin Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin (TÜBAP) projesi olduğunu belirten Zafer; “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun destekleriyle gerçekleşti. Onun desteği olmasaydı biz bu projeyi yapamazdık. Bir hayaldi aslında. Balkanlar'ın ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden keman sanatının önemli temsilcileri Edirne’de buluştular. Bu bir hafta boyunca öğrencilerimizle önemli dersler yaptılar ve konserler gerçekleştirdiler. Bu belgeselde aslında şunu göreceğiz; her zaman seyirciler konserin son anını görüyor, hâlbuki mutfağında ve arka planında çok büyük emek ve çaba var. Çünkü müzik hayatı, özellikle klasik müzik hayatı, uzun ve çetrefilli bir yol. Umarım beğeneceğinizi düşünüyorum. Takdir siz kıymetli seyircilerimizindir. Üniversitemiz adına kıvanç duyuyorum. Sizlere de iyi seyirler diliyorum” diye konuştu.

Zafer’in konuşmasının ardından belgesel film “Kraliçe” filminin gösterimi gerçekleştirildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.