Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi’nde Yılın İlk Kepleri Atıldı

Trakya Üniversitesi’nde 2023/2024 akademik yılı mezuniyet törenlerinin ilki Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri için gerçekleştirildi. Öğrenciler, törende coşkuyla keplerini atarken, mezun olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 12:54
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya Üniversitesi’nde Yılın İlk Kepleri Atıldı

Trakya Üniversitesi’nde 2023/2024 akademik yılı mezuniyet törenleri başladı. Balkan Kongre Merkezi’nde bugün düzenlenen ilk mezuniyet töreni, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri için gerçekleştirildi.

Törene; Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Trakya Üniversitesi tanıtım filmi de gösterildi.

VEFAT EDEN SINIF ARKADAŞINI UNUTMADI

Törende fakülte ve bölüm birincisi Emine Çiçeli, mezunlar adına konuşmasını gerçekleştirdi. Çileli, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Bölümü birincisi olmanın gururu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirterek; “4 yıl önce çıktığımız bu yolda birçok zorlukla karşılaştık. Çok emek harcadık ve bugün burada başarımızı taçlandırıyoruz. Üzülerek belirtmek istiyorum ki 4 yıl önce başladığımız bu eğitim yolculuğunu bir arkadaşımız eksik tamamlıyoruz. Sevgili arkadaşımız Buse Erdoğdu'yu 2’nci yılımızda kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

Çileli, eğitim öğretim süreçlerinde pandemi ve Kahramanmaraş depremini yaşadıklarını söyleyerek; “Pandemi süreci ve deprem afeti, günümüzde devam eden savaşlar, hemşirelik ve sağlıkla ilgili tüm mesleklerin, hemşirelik bakımının bir kez daha ortaya çıkardı. Birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini özveriyle yerine getiren, önce insan diyerek topluma hizmet ilke edinmiş, insan sağlığı için önemli ve kutsal bir görevi yapmaktayız. Bizler hemşire olarak sağlık hizmetleri içerisindeki görevimizin farkındayız. Bu görevlerimizin daimi yerine getireceğimize söz veriyoruz” dedi.

“TAM 735 SAĞLIK NEFERİNİ ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ”

Çileli’nin konuşmasının ardından törende bir konuşma da Prof. Dr. Sedat Üstündağ yaptı. Üstündağ, mezun olan öğrencileri ve velileri tebrik ederken; “Bugünkü mezuniyet törenlerimizi toplam 3 oturumda gerçekleştireceğiz. Bu ilk oturumda Hemşirelik Bölümü’nü, ikinci oturumda Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, üçüncü oturumdaysa Odyoloji ve Sağlık Yönetimi öğrencilerimiz diplomalarını alacaklar ve meslek yemini ederek mezun olacaklar. Az sonra 225 hemşiremizi mezun edeceğiz. Bir sonraki seansta 108 diyetisyenimiz mezun olacak. 113 fizyoterapistimiz, 79 odyoloğumuz, 210 sağlık yöneticimiz olmak üzere bugün bu fakülte tam 735 sağlık neferini ülkemize kazandırıyor. Fakültemizin açıldığı günden bu yana mezun olan öğrenci sayımız 4 bin 862’ye ulaşmış durumdadır. Bir kez sizleri tebrik ediyorum” sözlerine yer verdi. Üstündağ’ın konuşmasının ardından Prof. Ahmet Hamdi Zafer de konuşma yaparak öğrencileri ve velileri tebrik etti. Törende ayrıca yurt dışı programı nedeniyle katılamayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun videolu mesajı da yayımlandı.

COŞKUYLA KEPLERİNİ ATTILAR

Törende fakülte ve bölüm birincisi Emine Çiçeli ve dereceye giren öğrencilere plaketleri de takdim ederken; Çileli, kütüğe ismini çaktı. Törende daha sonra akademisyenler ve öğrenciler tek tek sahneye davet edildi. Akademisyenler, mezun olan öğrencileri tek tek tebrik ederek, mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Tören, öğrencilerin ant içmesi ile devam ederken; andın sonunda tüm yeni mezunlar keplerini coşkuyla havaya attılar. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin törenleri bugün saat 13.00 ve 16.00’da devam edecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.