Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi’nde Yelpazeli Mezuniyet

Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun bugün düzenlenen mezuniyet törenine sıcaklık damga vurdu. Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende salon dolup taşarken; katılımcılar sıcak havadan etkilendi. Bazı katılımcılar yelpazeler, bazı katılımcılar ise kağıt ve kartondan yaptıkları yelpazelerle serinlemeye çalışırken; öğrenciler de çareyi keplerinde buldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 17:04
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya Üniversitesi’nde Yelpazeli Mezuniyet

Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu’nun 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Daha önce Balkan Kongre Merkezi’nde düzenleneceği açıklanan tören yeri, Romanya Günleri etkinliğinin açıklanmasıyla birlikte Türkan Sabancı Kültür Merkezi’ne alındı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği törende Balkan Kongre Merkezi’ne göre daha küçük bir salon olan Türkan Sabancı Kültür Merkezi adeta dolup taştı. Velilerin yanı sıra akademisyenlerin ve öğrencilerin de bulunduğu salon, artan hava sıcaklıklarından etkilendi. Salon sıcaklığının yükselmesiyle birlikte katılımcıların bazıları yelpazeleri, bazıları ile kâğıt ve kartondan yaptıkları yelpazeler ile serinlemeye çalışırken; öğrenciler de kepleri ile sıcaklığa karşı çare aradılar.

Tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Trakya Üniversitesi tanıtım videosunun gösterilmesi ile devam eden törende Devlet Konservatuvarı tarafından da mini konser verildi. Törende, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da mezun olan öğrencileri, velileri ve akademisyenleri tebrik ettiği görüntülü mesajı gösterildi.

“132 ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLDU”

Törende Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serhat Hüseyin, hemşirelik bölümünden bu yıl 132 öğrencinin mezun olduğunu söyleyerek; öğrencileri, velileri ve akademisyenleri tebrik etti. Törende ayrıca okul birincisi İlknur Karabıyık da konuşma yaparak ailesi, sınıf arkadaşları ve akademisyenlere teşekkür etti.

CÜBBELİ BEBEKLE SAHNEYE ÇIKTI

Konuşmaların ardından törende akademisyenlere cübbe giydirme töreni düzenlendi. Akademisyenlerin cübbelerini giymesinin ardından öğrenciler, tek tek sahneye çıkarak akademisyenlerden mezuniyet belgelerini aldılar. Törende bir öğrencinin cübbe giydirilmiş bir bebek ile sahneye çıkması da dikkat çekti.

MEZUNİYET COŞKUYLA KUTLANDI

Öğrenciler, sahnede yerlerini almalarının ardından meslek andını hep birlikte okuyarak ant içtiler. Andın ardından 10’dan geriye sayan öğrenciler, keplerini atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar. Keplerin atılmasının ardından tören sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.