Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi’nde Duygulandıran Mezuniyet

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nin mezuniyet töreninde mezun öğrenciler tarafından sunulan folklor gösterisinde duygusal anlar yaşandı. Atatürk’ün canlandırılarak zeybek oynadığı videonun sahneye yansıtılması ile öğrenciler, Atatürk’e eşlik ederek zeybek oynadılar. Gösterinin sonunda salondan yoğun alkış sesi yükselirken; duygu dolu anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 17:03
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya Üniversitesi’nde Duygulandıran Mezuniyet

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nin 2023/2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dekan Prof. Dr. Nurper Özbar, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Yıldırım, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

EDİRNE BELEDİYE BANDOSU KONSER VERDİ

Edirne Belediye Bandosu’nun eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, bando mini konser verdi.

ATATÜRK’ÜN ZEYBEĞİNE EŞLİK ETTİLER

Trakya Üniversitesi ile fakültenin tanıtım filmlerinin gösterildiği törende, mezun olan öğrencilerden oluşturulan ekip, folklor gösterisi sundu. Folklor gösterisi sırasında sahneye kurulan perdeye, Mustafa Kemal Atatürk’ün canlandırıldığı ve zeybek oynadığı video da yansıtıldı. Videoda canlandırılan Atatürk ile birlikte senkronize şekilde dans eden öğrenciler, katılımcılardan yoğun alkış alırken; videonun sonunda yer alan seslendirmede “Adımların adımlarımız, Cumhuriyet kanatlarımız” konuşması duyuldu. Video gösterimi ve folklor gösterisinin sona ermesiyle salondan alkış sesleri yükselirken; katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

KEPLERİN ATILMASI İLE SONA ERDİ

Gösterinin ardından törende Rektör vekili Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dekan Prof. Dr. Nurper Özbar ve fakülte birincisi Hamza Bilal Buğday konuşma yaparak, akademisyenlere ve velilere emeklerinden dolayı teşekkür ederken; mezun olan öğrencilere de hayatlarında başarılar dilediler. Konuşmaların ardından törende dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Tören, akademisyenlerin öğrencilere mezuniyet belgelerini takdimi, meslek andı ve kep atılması ile sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.