Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversiteli yönetmenden uluslararası başarı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi ve Yönetmen Serbay Çelebi’nin ‘Into The Jungle’ adlı filmi, ‘Art Speaks Out on COP 28 Film Festivali’nde 500 film arasından ilk 30’a seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 18:55
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya Üniversiteli yönetmenden uluslararası başarı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi ve Yönetmen Serbay Çelebi’nin ‘Into The Jungle’ adlı filmi, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen ve Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı tarafından bu sene 4’üncüsü gerçekleştirilen ‘Art Speaks Out on COP 28 Film Festivali’ne seçildi.

Çelebi tarafından Video-Art olarak tasarlandıktan sonra kısa filme dönüştürülen ‘Into The Jungle’, 500 film arasından ilk 30’e seçilerek Aralık ayı sonuna kadar Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan gösterilecek. Film, daha sonra ise Downtown Dubai’de Mondoir Art Gallery’de sergilenecek.

“500 FİLM ARASINDAN İLK 30’A SEÇİLDİ”

Filmin ilk olarak Video-Art olarak Shumen Üniversitesi’nin Konstantin Preslavsky Video-Art Festivali’nde gösterildiğini belirten Çelebi; “Oradan ödülle dönmüştü. Daha sonra o Video-Art’a kısa film yaptım ve kendilerini çevreci olarak lanse eden 2 festivale gönderdim. Bu festival de ABD’de Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’nın dünya çapında bir festivali. Özellikle Dubai’de yapmak istedikleri bir proje ile ilgili festivalin 5’incisini düzenliyorlar. Ben de katıldım ve filmim, 500 film arasından seçilen 30 filmin arasında yer aldı. Filmim, Dubai Uluslararası Havalimanı’ndaki büyük reklam panellerinde yaklaşık 1 hafta gösterime sunuldu. Daha sonra ise Downtown Dubai’de Mondoir Art Gallery’de Aralık sonuna kadar sergilenecek” ifadelerini kullandı.

“ÇEKTİĞİM 2-3 BİN FOTOĞRAF VE DETAYLARINDAN OLUŞTURDUM”

Çelebi, ‘Into The Jungle’ filminin teması ile ilgili bilgi verirken; “Filmin teması, çevre ile ilgili alakalı olarak hücreden evrene doğru bir geçişle başlayan bir film. İlk çıkan versiyonu Video-Art’a yakındı. Çünkü benim çektiğim 2-3 bin fotoğraf ve onların üzerinden detaylandırarak oluşturduğum bir çerçeve vardı. O çerçevede seri bir şekilde fotoğrafların geçişi ve insan hücresinden başlayarak kozmosa giden bir hızda devam ediyor. Bu da aslında çevresel etkilerin ne kadar bozulduğu ile alakalı olarak vermeye çalıştım. Bunu hem Dubai, hem de Meksika Körfezi’nin uzaydan çekilmiş fotoğraflarıyla da birleştirdim. Güzel bir iş oldu. Yaklaşık 2,5 dakikalık kısa bir film. Etkileri de güzel oldu. İlk hali Bulgaristan’da da çok sevilmişti. Bu hali de güzel bir ödülle döndü” dedi.

“BÜYÜK KİTLELERE ULAŞMAK ÇOK GÜZEL”

Filmin ödüllendirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Çelebi; “Şu ana kadar 50’nin üzerinde ödül aldım. Ama her defasında çok heyecanlanıyorum. Çünkü gündelik de olsa motivasyonumuzu kaybettiğimiz anlar, kendi işimizi yapmamıza engel olabilecek durumlar hep karşımıza çıkabiliyor. O yüzden böyle şeyler çok dinç ve geleceğe çok daha iyi bakmamı sağlayabiliyor. İlk kez ödül almış gibi çok seviniyorum. Çok kişisel bir şeyi dünyaya sunmak ve sonra takdirini alıp insanlar tarafından büyük kitlelere ulaşmak gerçekten çok güzel” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.