Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya’nın çevre savunucusu Çidem aday adayı

Trakya bölgesinde planlanan nükleer ve termik santrallerden maden ocakları ve Ergene nehrine kadar pek çok çevre mücadelesinde halk ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yer alan DOKU Derneği Başkanı Göksal Çidem, yarın CHP Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığını açıklayacak

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 16:49
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya’nın çevre savunucusu Çidem aday adayı

Doğa ve Kültür (DOKU) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Platformu Kırklareli Sözcüsü Göksal Çidem, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Kırklareli başta olmak üzere Trakya bölgesinde planlanan nükleer santral projesinden termik santral projesine, Istrancalar’daki ormanlarda planlanan maden ocaklarından Ergene nehrinin kirletilmesine kadar pek çok çevre mücadelesinde bölge halkı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yer alan Çidem, yarın saat 12.30’da CHP Kırklareli İl Örgütü’nde aday adaylığını açıklayacağını duyurdu.

“KARAR VERİCİLERİN ARASINDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Çidem, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Kırklareli İl Genel Meclis Üyeliği aday adaylığını yarın gerçekleştireceğini söylerken; “Yaklaşık 11 yıldır Kırklareli İl Genel Meclisi toplantılarını takip ediyorduk. Karar aşamasında, karar vericilerin arasında bulunmak istiyoruz. Doğal ve sosyal yaşam alanlarını savunmak için bunun gerekli olduğunu düşündük ve böyle bir karar verdik. Yarın da aday adaylığı açıklamamı yapacağım. Yaşam alanlarına sahip çıkan, yanımızda olan, destek olan, katkı sunan kim varsa, kırsalda ve kentte yaşayan herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.