Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Kalkınma Ajansı Projesi ADİM Ağına Dahil Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı personelleri tarafından yazılan “EDIH WEST MARMARA” isimli proje, Avrupa Komisyonu’nun çağrısı sonucunda AB çapındaki 151 merkezden oluşan ADİM ağına ülkemizden dâhil olan 5 konsorsiyumdan biri olmaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
Trakya Kalkınma Ajansı Projesi ADİM Ağına Dahil Oldu

Trakya Kalkınma Ajansı liderliğinde kurulan konsorsiyumda; Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 1773 İTÜ TTO, Çorlu TSO, Çerkezköy OSB, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Trakya Verimlilik ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRAVİM), Çanakkale Üniversitesi Teknopark ve Balıkesir Üniversitesi Teknopark bulunmaktadır. EDIH West Marmara; yatırım öncesi test, eğitim ve beceri geliştirme, yatırım bulma desteği, ağ oluşturma ve inovasyon ekosistemlerine erişim gibi hizmetler sunacaktır.

Türkiye'nin Batı Marmara Bölgesi'ndeki kamu kurumlarına, imalat sanayi ve tarım işletmelerine hizmet verecek olan EDIH temel olarak dijital ve yeşil dönüşüm, akıllı uzmanlaşma ve döngüsel ekonomi uygulamalarına odaklanmaktadır. Ulusal Stratejilere ve Yeşil Mutabakat, Tek Pazar gibi Avrupa stratejilerine katkıda bulunması hedeflenirken aynı zamanda Interreg gibi diğer AB programlarıyla sınır ötesi iş birlikleri kurmayı hedeflemektedir. Projenin toplam bütçesi 1.955.550 Euro ve proje süresi 48 aydır.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.