Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya’daki en büyük etkinliğe davet

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm Edirne’yi 27-28 Aralık’ta düzenlenecek Trakya Kariyer Fuarı’na davet etti. Tabakoğlu, fuarın Trakya bölgesinde yapılacak en büyük etkinlik olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 15:36
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Trakya’daki en büyük etkinliğe davet

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde, 27-28 Aralık tarihlerinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Trakya Kariyer Fuarı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Yönetim Kurulu Salonu’nda bugün düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Tabakoğlu, Trakya Kariyer Fuarı ile Trakya bölgesinde yapılacak en büyük etkinliğe hazırlandıklarını belirtirken; “Şimdiye kadar 251 firma kayıt gösterdi ve kayıtlar devam ediyor. Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olmak üzere toplam 5 üniversite katılıyor. Bu üniversitelerin rektörleri ve öğrencileri buraya gelecekler. Bu şehirlerden de büyük ve önemli firmalar Kariyer Fuarı’mıza katılacaklar” ifadelerini kullandı.

“2 GÜNDE 35 ETKİNLİK DÜZENLEYECEĞİZ”

Fuarda 2 gün boyunca açılış töreninin ardından 2 büyük panelin yapılacağını söyleyen Tabakoğlu; “Bir tanesi savunma sanayinin paneli. İkincisi de bölge rektörlerinin, bölgenin kalkınmasında üniversiteleri rolü konulu paneli olacak. 2 gün boyunca Balkan Kongre Merkezi ve Sabancı Kültür Merkezi’nde farklı salonlarında 21 tane meslek, sektör, kariyer fırsatı ve kariyer planlaması toplantısı olacak. İşe alım süreçleriyle ilgili bilgilendirme toplantımız 4, firma tanıtım ve bireysel sunumlar 3 ve eğitim 5 tane olmak üzere toplam 35 etkinliği 2 gün içinde bulacağız. Bölgenin şimdiye kadar yapılmış en büyük etkinliğine hazırlanıyoruz” dedi.

“MESLEĞİNİN ZİRVESİNDE OLAN KONUKLARIMIZ OLACAK”

Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıda Vali Yunus Sezer de konuşma yaptı. Sezer, Trakya Kariyer Günleri’ni heyecanla beklediklerini belirterek; “İlimiz açısından son derece önemli bir program olacak. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinesinde, üniversitelerimizin yürütmesini yaptığı bir program. 5 üniversitemizden öğrencilerimiz, rektörlerimiz, valilerimiz buraya gelecek. İllerimizin en önemli sanayi kuruluşlarını burada öğrencilerimiz ile bir araya getireceğiz. Hem kendilerini tanıtacaklar, hem de meslek başvuru formlarını alacaklar. Bu fuar, hem ilimizin tanıtımı için son derece önemli, hem de mesleğinin zirvesinde olan bazı konuklarımız da burada olacaklar. Çok fazla isim gelecektir ama zaman olarak yılbaşına denk gelmesi nedeniyle bazı isimler gelemiyorlar. Ama çok önemli isimler buraya gelerek öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşacaklar” sözlerine yer verdi.

“TÜM EDİRNE’Yİ ÜNİVERSİTEMİZE BEKLİYORUZ”

Sezer, fuar programının yaklaşık 2 aydır hazırlığının yapıldığını söyleyerek; “Burada stantlar kurulacak, gelen misafirlerimiz ağırlanacak, paneller ve konuşmacılar olacak. Liseden de öğrencilerimizin katılmasını istiyoruz. Hem savunma sanayinde, hem de birçok alandan temsilciler burada yer alacaklar. İş deneyimi paylaşımı açısından son derece önemli bir programı 27-28 Aralık’ta gerçekleştirmiş olacağız. 27-28 Aralık’ta tüm Edirne’yi üniversitemize bekliyoruz” dedi.

27 ARALIK’TA BAŞLAYACAK

Trakya Kariyer Fuarı, 27 Aralık Çarşamba günü saat 09.00’da Balkan Kongre Merkezi fuaye alanında kayıtların yapılması ile başlayacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.