Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik sigortasında “Havuz Sistemi”

Zorunlu Trafik Sigortası’nda özellikle sigorta süresi dolan müşterilere bazı sigorta şirketleri teklif vermiyordu. Bunun önüne geçebilmek amacıyla, Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde oluşturulan platformda eğer bir şirket fiyat vermiyorsa, acente, havuzdaki tüm şirketlerden müşterisi için teklif alabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 17:50
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Trafik sigortasında “Havuz Sistemi”

Trafik sigortasının zorunlu bir poliçe olmasına rağmen fiyat vermekten kaçınan sigorta şirketlerinin yaratabileceği mağduriyetin önüne geçebilmek amacıyla Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde bir platform oluşturuldu.

Oluşturulan platformda bir sigorta şirketi müşterisine 10 dakika içerisinde fiyat vermezse acente, müşterisini mağdur etmemek adına platformdaki, tüm sigorta şirketlerinden teklif alabilecek. 19 Şubat itibariyle uygulanmaya başlayan sistem hakkında bilgiler veren Edirne Bayrak Sigorta Aracılık Hizmetleri Acente Sahibi ve aynı zamanda Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Sektör Meclis Üyesi Kutlu Kağan Bayrak, Bu platformda amaçlananın Türkiye’de trafik sigortalarıyla ilgili fiyat vermek ve düzenlemekle ilgili sıkıntıların giderilmesi olduğunu söyledi. Bayrak; “En son trafik sigortalarıyla ilgili birkaç yıldan bu yana yaşanan sıkıntılarla alakalı Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kurulan Sigortacılık Ve Özel Emeklilik Denetleme Ve Düzenleme Kurulu’nun (SDDK) usul ve esaslarının belirlediği bir platform oluşturuldu. Bu platformda amaçlanan konu, Türkiye’de trafik sigortalarıyla ilgili fiyat vermek ve düzenlemekle ilgili sıkıntıların giderilmesi. Burada hem sigorta şirketlerini, hem müşterileri, hem de acenteleri koruyan bir sistem oluşturulmak istendi” dedi.

“ÖNCELİK, ACENTESİ OLDUĞU KENDİ ŞİRKETİ”

Acentelerin önceliğinin kendi şirketleri olduğunu, acentesi olduğu şirketten 10 dakika içerisinde teklif gelmezse platformdan sorgulama yapabileceğini söyleyen Kutlu Kağan Bayrak; “Öncelikle her acentenin sadece kendi sigorta şirketinden poliçe kesmeye çalışması ilk öncelik olacak. Fakat daha sonra acenteliği olmamış olsa dahi, Sigorta Bilgi Merkezi üzerinden onay aldığı sigorta şirketleri aracılığıyla trafik sigortası kesme hakkına sahip olacak. Bununla ilgili acentelerin üye olmaları gerekiyor, yıllık aidat ödemeleri gerekiyor ve sigorta şirketlerinin başvuran acenteleri, başvuru tarihinden itibaren 3 gün içerisinde kabul etmesi gerekiyor. İlk aşamada sigorta acentesi kendi bağlı olduğu şirketinden teklif isteyecek, 10 dakikada gelecek olan teklifi müşterisine sunabilir. Teklif gelmezse daha sonra ikinci aşama olarak üye olmuş olduğu bu platform üzerinden sigorta şirketlerinden teklif talep edebilecek. Burada sigorta şirketlerinin hem ağır hasar ödemelerinden dolayı yaşamış olduğu sürecin atlatılması hem sigorta süresi geçmiş olan müşterilerin sigortalarının yapılabilmesi, hem de sigorta acentelerinin bu hizmeti daha hızlı sunabilmesi için yapılan bir platform oldu” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.