Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“TMO, ALIMLARI HIZLANDIRMALI”

TMO’nun alımları hızlandırması gerektiğini belirten İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, damperi olmayan römorkların ürün teslim edemeyeceği yönündeki haberlere de tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 16:30
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“TMO, ALIMLARI HIZLANDIRMALI”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, Edirne genelinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) randevulu sistemle alımlarına devam etmesine rağmen, alımların çok yavaş yapıldığını dile getirdi.

Aktaş, www.batiekspres.com’a yaptığı açıklamada alımların çok yavaş yapıldığına dikkat çekerek, bu durumun üreticilerin mağduriyetine yol açtığını belirtti.

Yeni bir uygulama olarak dampersiz römorku olan çiftçilerin ürünlerinin alınmayacağına dair bilgilerin ortaya çıktığını söyleyen Başkan Aktaş, bu uygulamanın taşeron firmaların daha fazla kazanmasına yol açacak mantıksız bir çözüm olduğunu vurguladı. Çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesi için gereken imkanların sağlanmasının ve mağduriyetlerinin önlenmesinin öncelikli olması gerektiğini ifade eden Aktaş daha sonra şunları söyledi:

“Bununla birlikte, lisanslı depolarda alınan ürünlerin TMO'nun kendi işletmelerinde daha düşük fiyatlarla alındığına dair bilgiler de kaygı uyandırıyor. TMO, bu durumu 1. sınıf ürünleri ayıracak depolarının olmayışına bağlıyor. Ancak, TMO'nun asıl görevi, üreticilere destek olmak ve ürünlerini adil bir şekilde alarak onların emeğini değerlendirmektir. Bu sorunlar göz önüne alındığında, TMO'nun alımlarını hızlandırması, üreticilere daha fazla destek sağlaması ve ödemeleri de kısa sürede yapması büyük önem taşıyor. Üreticilerin hak ettikleri değeri alabilmeleri ve ekonomik olarak güçlü bir konuma gelebilmeleri için gerekli adımların atılması gerekmektedir. TMO'nun, çiftçilerin taleplerini anlayışla karşılayarak daha etkin bir şekilde faaliyet göstermesi, tarım sektörünün geleceği için hayati bir önem taşımaktadır.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.