Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TKDK Edirne irtibat ofisinin açılışı yapıldı

Edirne’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun irtibat ofisi açılışı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
TKDK Edirne irtibat ofisinin açılışı yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, 2009 yılından bu yana 42 ilde uygulanan IPARD programı, desteklerin 81 ile yaygınlaştırılması kapsamında 2024 yılı itibari ile tüm Türkiye’ de uygulamaya geçiyor.

Bu kapsamda faaliyetlerine başlayacak olan TKDK Edirne İrtibat Ofisi’nin açılışı, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşti.

“EDİRNE’DEKİ YATIRIMCILAR HİBELERDEN FAYDALANABİLECEK”

Açılışa katılan Vali Yardımcısı Ali Uysal, TKDK Edirne İrtibat Ofisi’nin faaliyete geçmesi ile Edirne’deki yatırımcıların gıda, tarım ve hayvancılık ile ilgili yatırımlarında IPARD hibe desteklerinden faydalanabilmelerinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirtti.

“5 BİN EURO İLE 3 MİLYON EURO ARASINDA BAŞVURU YAPILABİLECEK”

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, hali hazırda yürütülen faaliyetler ve gelecek dönemde desteklenecek sektörlerle ilgili bilgi verdi. Edirne’deki yatırımcıların TKDK desteklemelerinden yararlanabilmesi için atılacak adımlarla ilgili bilgi veren İskender, TKDK desteklerinin üç ana başlık altında toplandığını belirtti. İskender ayrıca, başvuru yapacak vatandaşların sektörüne göre 5 bin Euro ile 3 milyon Euro aralığında proje başvurusu yapabileceğini ve TKDK’dan bu yatırımları için yüzde 50-75 oranında hibe alabileceğini açıkladı. Aynı zamanda başvuru sahiplerinin yatırımlarında KDV’den muaf olacağı ve ödenen hibe tutarı için gelir vergisi ödenmeyeceğinin altını çizdi.

“YAKLAŞIK 800 MİLYON EUROLUK BÜTÇE İMKANI TANINACAK”

İskender; “Yakın zamanda uygulamaya geçecek olan IPARD3 programıyla birlikte başvuru adaylarına yaklaşık 800 milyon Euroluk bir bütçe imkânı tanınacak, yatırımcı katkısı ile birlikte toplamda 1,5 milyar Euro’nun üzerinde bir yatırım büyüklüğüne ulaşılacağı öngörülmektedir. Bu desteklerden Edirne ilindeki yatırımcıların da faydalanacağı ve kırsal alanda yapılacak bu yatırımların Edirne ekonomisine katkısının büyük olacağını değerlendiriyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.