Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİP’TEN ÖĞRENCİ SORUŞTURMASINA TEPKİ

TİP Edirne İl Örgütü, Trakya Üniversitesi tarafından parti üyesi 3 öğrenci hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklayarak, konuyla ilgili tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 18:55
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
TİP’TEN ÖĞRENCİ SORUŞTURMASINA TEPKİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, Trakya Üniversitesi’nin parti üyesi 3 öğrenci hakkında idari soruşturma başlattığını açıkladı.

TİP İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, 4 parti üyesinin 2 farklı tarihte İl Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeleri amacıyla çağırıldığına dikkat çekilirler; 4 üyeden 3’ünün Trakya Üniversitesi’nde öğrenci oldukları belirtildi. Açıklamada, 3 öğrenci hakkında Trakya Üniversitesi tarafından idari soruşturma başlatılmasına tepki gösterildi.

“İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI ÖĞRENDİK”

TİP İl Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde partimiz üyesi 4 yoldaşımız, ülkemiz anayasasının yurttaşlara sağladığı siyasi propaganda yapmak ve ifade hürriyetini kullanmak gibi yasal haklarını kullandıkları için 2 farklı tarihte emniyete ifadeye çağrılmışlardır. Daha bu ifadelerin sonucunda soruşturma bile yeni açılmışken, 4 yoldaşımızdan 3’ünün öğrencisi olduğu Trakya Üniversitesi yönetiminin bu 3 yoldaşımız hakkında idari soruşturma başlattığını öğrendik. Öğrenci yoldaşlarımız, barındıkları öğrenci yurtlarından edilme veya uzaklaştırma cezası almak gibi cezalarla korkutulmak isteniyor ve temel anayasal hakları kendilerine tanınmıyor” ifadeleri kullanıldı.

“BİZLERİ ASLA KORKUTAMAZLAR”

TİP İl Örgütü’nün idari soruşturma başlatılan 3 öğrencinin yanında olduğuna yer verilen açıklamada; “Türkiye İşçi Partisi Edirne İl Örgütü olarak uyarıyoruz; öğrencileri yurtlarda yaşatamayanlar, onlara sağlıklı bir eğitim hayatı sağlamak yerine kampüslerde en ufak bir muhalif sesi bile susturmak için gece gündüz çaba harcayanlar, bizleri asla korkutamazlar! Bu zihniyetin karşısında, yoldaşlarımızın yanındayız! Tüm emekçi halkımızı bu konuda ses çıkarmaya ve adalet talep etmeye çağırıyoruz” sözlerine yer verildi.

“KEYFİ SORUŞTURMA AÇILDI”

TİP İl Örgütü’nün yanı sıra konuyla ilgili TİP üyesi öğrencilerden oluşan “TİP’li Öğrenciler” de sosyal medya hesaplarından açıklama yayımladı. TİP’li Öğrenciler sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Edirne'de Can Atalay için özgürlük çalışması yapan arkadaşlarımız polis tarafından ifadeye çağrıldı. Bir ay sonra üniversiteleri tarafından kendilerine keyfi soruşturma açıldı. Doğru olduğunu bildiğimizi sokakta da, kampüste de söylemeye devam edeceğiz, korkmuyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.