Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp öğrencilerinden Filistin için sessiz yürüyüş

Edirne’de Tıp Fakültesi öğrencilerinden Filistin’de yaşananlar için sessiz yürüyüş. Selimiye meydanında toplanan öğrenciler, sessizce Saraçlar Caddesi’ne yürüyerek, postane önünde basın açıklaması düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 15:28
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Tıp öğrencilerinden Filistin için sessiz yürüyüş

Edirne’de, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Gazze’de yaşananlar için sessiz yürüyüş düzenledi. Selimiye Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Saraçlar Caddesindeki basın açıklamasıyla son buldu. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ’ın okuduğu basın açıklamasında öğrenciler, dün akşam şehit olan 6 askerimiz için Allahtan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dilediler.

İsrail’in yaptığı saldırılarda, Türkiye’de 40’tan fazla şehirde Filistin’in sesi olmak ve zulmü kınadıkları belirtilen açıklamada, “Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Edirne’den Kars’a 40'tan fazla şehirde aynı anda Filistinli masumların sesi olmak için, Siyonist işgalcilerin katliamını duyurmak ve bu zulme engel olmak için, vicdanlı kalabilmenin hâlâ mümkün olduğunu haykırmak için buradayız. Geçtiğimiz hafta Han Yunus kentine yapılan saldırıdan sonra yaralılar Naser Hastanesi’ne getirildi. İşgalciler hemen bir gün sonra Naser Hastanesi’ni bombardımana tuttu. İsrail, Gazze’deki bombardımanında Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın bir çalışanını öldürdü. Fransa hükümeti veya herhangi bir uluslararası yapıdan hala tek bir açıklama gelmedi. Ayrıca Filistin’in işgal altındaki diğer toprakları olan Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail ve yasadışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 301 Filistinli öldürüldü. İnsanlığın çiğnendiği bu katliamda kimlerin hangi tarafta durduğunu görüyoruz. Bu dehşet tabloyu seyreden Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, NATO, sizlere sesleniyoruz, İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal ediliyor. Binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katlediliyor. Dünya’daki bütün uyarı, yürüyüş, eylem, protesto, kınamalara rağmen İsrail pişkince ve göz göre göre savaş suçu işlemeye devam ediyorken; insanlıktan, vicdandan, hak ve hürriyetten ve ırkçılık karşıtı söylemlerden bahsettiğinizde samimiyseniz, bu zulmü durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? Elbette gün gün kaydettiğimiz bu savaş suçları bir gün karşınıza gelecek, dünyada ve ahirette bu zulmü işleyenlerden ve destek olanlardan hesabı sorulacaktır. Buradan tüm dünyadaki hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sindirilmeyeceğiz, Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız” ifadelerine yer verildi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.