Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesadüfün böylesi! 6 günlük kamera kaydı yok

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kayalı Barajı’ndaki halatların boşandırılma olayının adli makamlara bildirildiğini, bölgede elektrik direği devrilmesi sonucu 18-24 Kasım tarihlerinde elektrik olmadığından dolayı söz konusu tarihlerde kamera kayıtlarının olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 22:09
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Tesadüfün böylesi! 6 günlük kamera kaydı yok

Edirne’de 26 Kasım tarihinde başlayan içme suyu problemleri hakkında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumartesi günü itibariyle firmanın dalgıçlarının geldiğini, halatlardan boşanmış olan borulardan birinin yüzeye çıkarıldığını, diğer borunun da yerinin tespit edildiğini, bugün itibariyle yüzeye çıkarılacağını fakat hava şartlarından dolayı bugün dalgıçların çalışmasına uygun ortam olmadığını söyledi.

Gürkan; “26 Kasım’dan bu yana Edirne’de içme sularında önce renk değişimiyle başlayan bir problem yaşıyoruz. Büyük fotoğrafa baktığınızda Edirne’de günlerdir yağmur yağıyor, hiçbir yerde göllenme yok, taşkın yok, yollar bozuktu yollar yapıldı. Her şey yoluna girmişken birden su olayı çıktı Edirne’de. Buna dikkatinizi çekmek istiyorum. Herkes kendine göre bir değerlendirme yapsın. 26 Kasım’da suların renginde birdenbire aşırı bir çamurlaşma ya da bir koyulma olunca arkadaşlarım harekete geçtiler. Hemen su alma havzamıza gittiler fakat barajın yaklaşık 100 metre iç kısmında bulunan platforma hava şartlarından dolayı ulaşamadılar. Ertesi gün gidildiğinde su alma borularını tutan çelik halatların boşta olduğunu gördüler. Bu işi yapan firmanın dalgıçları Cumartesi geldiler, dalışlarını yaptılar. Boruların birini 15 metre mesafede buldular ve kademeli olarak 7,5 metre mesafeye kadar çıkardılar ve ikinci borunun da yerini tespit ettiler. Bugün onu da çıkaracaklardı fakat hava şartlarından dolayı bugün çalışamadılar. Dalgıçlar çalışacağı zaman her iki borudan da emiş yapıldığı için mecburen su alımını durduruyoruz. Şehrimizdeki su sıkıntısının en temel nedeni bu. Kademeli olarak suyu vermeye çalışıyoruz” dedi.

“O DÖNEMDE DE KAMERALAR ÇALIŞMIYOR”

Kayalı Barajı’nda halatların boşanmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Başkan Gürkan; 18-24 Kasım tarihleri arasında elektrik direği devrilmesi sonucu 6 gün platforma elektrik verilmediğinden dolayı kameraların çalışmadığını belirterek; “Görüntüler inceleniyor. Görüntülerde de ilginç bir şey var. 18-24 Kasım arasında 6 gün direk devrilmesi sonucu elektrik verilememiş. O dönemde de kameralar çalışmıyor” şeklinde konuştu.

GÜRKAN; “ŞEHİRDE SU SIKINTISI YÜZDE 10 CİVARINDA”

Bugün itibariyle şehirdeki su sıkıntısının yüzde 10 civarında olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, sıkıntının Kıyık ve Şükrüpaşa Mahallesi’nin yüksek kesimleriyle, apartman veya sitelerinde su deposu olmayanlarda yaşandığını belirtti ve mevcut sıkıntının 3 gün daha süreceğini ifade etti. Gürkan; “Şehirde toplamda su sıkıntısı yüzde 10 civarında. Bu da Kıyık, Şükrüpaşa Mahallesi’nin üst kısımları yani kot olarak yüksek olan yerlerde ve apartmanında ya da sitesinde su deposu olmayanlarda. Su deposu olan yerlere itfaiye ve tankerlerle temiz kullanma sularını getiriyoruz. Bir taraftan dalgıçların çalışması için su alımını durdurmak zorunda kalıyoruz, dalgıçlar çalışmadığı zamanlarda da şebekeye veriyoruz. Bu işlem muhtemelen birkaç gün daha sürecek. Bu sistemi yapan firmanın da dediği bu kancanın buradan kendiliğinden çıkması mümkün olmadığı yönünde. İkisinin aynı anda çıkması hiç mümkün değil. Vatandaş kızıyor fakat burada gerçekten bir kasıt var. Bunu ortaya çıkarmak adli makamların görevi. Arıtmaların çalışmadığı kulağıma geliyor ama arıtma neden çalışmasın” ifadelerini kullandı.

Arıtma işlemlerinden sonra istenilen kriterlere ulaşmaması durumunda şebekeye suyun verilmediğini ve tekrar arıtmaya geri gönderildiğini belirtmesinden sonra şehirdeki suların bulanık aktığı dönemde neden bulanık ve çamurlu olduğunun sorulması üzerine ise “Çamurlu su akması sadece bu prosesle ilgili değil. Onun çok nedenleri var. Suyun renginin kötü olduğu, kalitesinin de kötü olduğu, arıtılmadığı anlamına gelmiyor. Burada kesin olan bilgi veriyorum. Son noktada gerekli değerlere ulaşmamışsa şebekeye vermiyoruz.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.